Vláda ČR jmenovala novou Radu Národní sportovní agentury

V souvislosti se začátkem platnosti novely zákona o podpoře sportu, který upravuje fungování Národní sportovní agentury, jmenovala Vláda České republiky na svém středečním zasedání členy nové tříčlenné rady.


Jednou z hlavních novinek, které přináší novela zákona o podpoře sportu je zrušení současných míst předsedy a místopředsedů Národní sportovní agentury a jejich nahrazení tříčlennou Radou Národní sportovní agentury. Do té vláda jmenovala současného předsedu Ondřeje Šebka (ODS) a dosavadního místopředsedu pro řízení úřadu Františka Horáka (KDU – ČSL). V radě rovněž zasedne Roman Brandýs (STAN)

„Chtěl bych poděkovat předsedovi vlády a jejím členům za důvěru. Za čtyři měsíce ve funkci předsedy NSA jsem se sešel se stovkami trenérů, funkcionářů, předsedů svazů a sportovců, abych navnímal, kde vidí hlavní problémy českého sportu. Doufám, že se nám společně s kolegy podaří přesvědčit politiky, že vyšší investice do sportu a pohybu se státu vrátí na zdravém a aktivním obyvatelstvu, z čehož budou těžit i ostatní státní složky, jako je armáda, policie nebo hasiči, kteří potřebují do svých řad fyzicky zdatné zájemce,“ uvedl ke jmenování nový předseda Rady NSA Ondřej Šebek a dodává: „jako další prioritu vnímám také podporu české sportovní reprezentace a v neposlední řade také investice do sportovní infrastruktury.“
„Národní sportovní agenturu vnímám jako mladý úřad, který ovšem vyřizuje ročně více než 10 000 dotačních žádostí, čímž se řadí mezi přední příčky mezi českými úřady. Mým cílem ve funkci je příprava koncepce sportu a akčního plánu, z čehož se dle zákona 49/2023 Sb. bude vycházet, co však považuji za důležité a klíčové kroky je nastavení pravidelné komunikace se sportovním prostředím, digitalizace úřadu, zjednodušení dotačních výzev zejména pro malé žadatele v rámci výzvy Můj klub a větší předvídatelnost podoby dotačních výzev pro další období tak, aby mohly sportovní svazy a sportovní organizace pracovat koncepčně, “ vysvětluje místopředseda Rady NSA Roman Brandýs.
„Ve své funkci bych chtěl pokračovat v personální stabilizaci úřadu a posílení transparentnosti. Velkou výzvou je rovněž hladké zahájení provozu naší pobočky v Ostravě, díky které dojde k urychlení administrace a vyplácení dotačních výzev, což doufám všechny sportovní organizace ocení,“ uvedl člen Rady NSA František Horák

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy