Víte, že popelář za směnu odnese 4183 kilogramů odpadu?

Po sérii ikonických fotografií, které plnily sociální sítě Pražských služeb v minulosti, přichází nyní největší pražská svozová společnost s komunikací zaměřenou na pracovní a oborové zajímavosti.


Příspěvky se na kanálech Pražských služeb budou objevovat až do podzimu.

Díky moderním technologiím a ochotě našich zaměstnanců jsme zjistili zajímavá data.

„Prostřednictvím krokoměrů a fitness náramků bylo změřeno, že náš popelář udělá za hodinu průměrně 2783 kroků. Dále jsme vypočítali, že za hodinu odnese v průměru 4183 kilogramů odpadu,“ přibližuje konkrétní čísla tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Další statistiky se týkají Zařízení na energetické využití odpadu v pražských Malešicích, kde končí většina směsného komunálního odpadu z metropole.

„Spalovna loni zpracovala 282 740 tun odpadu, přičemž odpad je spalován při teplotě až 2000 stupňů Celsia,“ pokračuje ve výčtu zajímavostí Mana a dodává: „Fakt, že ZEVO Malešice vyrábí energii a teplo pro zhruba 20 tisíc pražských domácností je známý. Méně se však ví, že do bunkru pod spalovnou, kde je odpad spalován, se vejde až 6000 tun odpadu.“

Poslední prezentovaná data se týkají vozového parku. Společnost má k dispozice 55 velkých sypačů, přičemž část z nich lze přestavět na kropicí a úklidové vozy. O chodníky se stará 26 elektrických Gluttonů Pražských služeb a v centru města jezdí první úklidové elektromobily Bucher.

„S elektrickými vozy máme dobrou zkušenost. Bateriemi poháněné Buchery najely již 56 158 kilometrů,“ říká Radim Mana.

Největší pražská svozová společnost má na starosti zhruba 106 000 nádob na směsný odpad, přibližně 48 000 nádob a kontejnerů na tříděný odpad.

„K tomu se staráme o 1120 kilometrů městských vozovek a 630 kilometrů chodníků,“ dodává na závěr Mana.

Společnost zaměstnává zhruba 1700 lidí.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy