V ZŠ T. G. Masaryka po rekonstrukci přibylo 6 nových tříd pro 150 žáků

Praha 7 dlouhodobě modernizuje budovy a navyšuje kapacity svých škol a školek.


Jednou z největších akcí uplynulých let byla rozsáhlá rekonstrukce ZŠ T. G. Masaryka na Ortenově náměstí. V rámci stavebních úprav půdních prostor zde vzniklo šest nových tříd pro 150 žáků.

„Rekonstrukce ZŠ T. G. Masaryka probíhala ve dvou etapách od léta 2019. V rámci každé etapy jsme otevřeli tři nové třídy a také šatny a kabinety pro učitele. Do školy nyní může chodit o 150 žáků více, což je při stále se zvyšujícím tlaku na vzdělávací kapacity v naší městské části velmi dobrá zpráva,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Rekonstrukce ZŠ T. G. Masaryka začala v červenci 2019. První etapa se týkala levého křídla a modernizace střední části budovy. Stavba byla zahájena v červenci 2019 a dokončena v září 2020. V rámci této etapy škola získala tři nové učebny, kabinet a šatny. Dále byla provedena montáž rozvodů vody a kanalizace, instalace povrchů a modernizace sociálního zařízení. Zrekonstruované prostory disponují příjemným interiérem a novým technickým vybavením.

Druhá etapa byla zahájena loni v červenci a dokončena letos v červnu. Vznikly další tři nové třídy, kabinet a šatny v pravém křídle budovy. V průběhu prázdnin byl prostor vybaven nábytkem a dalším zařízením tak, aby bylo vše kompletně připraveno na zahájení výuky od 1. září.

„Každý rok se počty přihlášených dětí na tuto školu zvyšují, a proto se snažíme, aby prostory i zázemí tomuto zájmu odpovídaly. Letos se nám zde podařilo otevřít dokonce dvě přípravné třídy. Věříme, že se dětem v nových třídách bude líbit a že tu budou moci strávit s učiteli a kamarády příjemný a snad konečně také i plnohodnotný školní rok,“ řekla radní Prahy 7 pro školství a vzdělávání Hana Šišková

Celkové náklady na obě etapy rekonstrukce školy činily 84,2 mil. Kč.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy