Téměř tisíc seniorů z Prahy 7 dostane vánoční přání od dětí

Žáci ze základních škol Prahy 7 již třetím rokem posílají seniorům prostřednictvím radnice městské části vlastnoručně vyráběná přáníčka s osobním věnováním.


Přání putují k členům sedmičkového Klubu seniorů, obyvatelům domů s pečovatelskou službou a dalším klientům Pečovatelského centra Praha 7.

„Vážený pane Františku, v tento vánoční čas je opravdu důležité myslet na druhé, a proto jsme se na naší škole rozhodli dělat lidem radost. Takže Vám přejeme krásné svátky, hodně štěstí a zdraví do nového roku, a abyste Vánoce prožil v klidu a míru s těmi, na kterých Vám nejvíce záleží. Veselé Vánoce a šťastný nový rok,“ píšou Rozi a Zuzka ze ZŠ Fr. Plamínkové.
 „S nápadem poslat seniorům z naší městské části přání od dětí jsme přišli před dvěma lety v první vlně pandemie nemoci covid-19, kdy bylo omezeno setkávání lidí a nejstarší občané tak často zůstávali před svátky a někdy i během nich sami. V letošním roce jsme přemýšleli, zda přání posílat dál, ale z našich základních škol jsme dostali odezvu, že děti nechtějí ani slyšet o tom, že by letos seniorům k Vánocům nepopřály. A tak za nás rozhodly, že v této krásné adventní tradici budeme pokračovat,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Mezi necelou tisícovkou adresátů přání jsou členové Klubu seniorů Prahy 7, dále pak obyvatelé domů s pečovatelskou službou a sociálně odlehčovacího centra či další klienti Pečovatelského centra Praha 7, kterým přání předávají jejich pečovatelé.

Klub seniorů Prahy 7 celoročně pořádá pro své členy řadu zajímavých kulturních, sportovních i vzdělávacích akcí a nabízí také slevy v partnerských kavárnách, restauracích, obchodech či službách. Více informací naleznete ZDE.                             

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy