Šťastná trojice BMW

V numerologii má číslo tři údajně zvláštní význam: často je spojováno se štěstím, úspěchem, rozmanitostí a kreativitou.


Nejnovější úspěch továrny BMW Group v Lipsku zahrnuje ne jednu, ale hned sedm trojek, tak musí být sedminásobně úspěšný! Od zahájení výroby v roce 2005 vzniklo v Lipsku již 3 333 333 zákaznických vozů BMW.

Ze tří modelů, které v současné době sjíždějí z výrobních linek v Lipsku – BMW řady 1, BMW řady 2 Gran Coupé a BMW řady 2 Active Tourer – tento svérázný milník oslavilo právě BMW řady 1. Konkrétně BMW 128ti s červeným metalickým lakem Melbourne Red s černými ozdobnými prvky. Tento sportovní model se specifickými doplňky exteriéru i interiéru vzniká výhradně v závodě v Lipsku. Pod jeho kapotou se ukrývá motor o objemu 2,0 litru s technologií BMW TwinPower Turbo a výkonem 195 kW (265 k). Jeho suverénní výkon naznačuje oživené označení zkratkou „TI“, později také ve tvaru „ti“, která se používala v 60. letech minulého století a znamená „Turismo Internazionale“. Jen připomeňme, že tuto zkratku měly ve svých označeních například ikonické modely BMW 1800 TI, BMW 2002 TI, BMW 323ti Compact a BMW 325ti Compact z konce 90. let.

Červený kompaktní sportovní vůz BMW 128ti vyrobený v Lipsku je zatím posledním z řady těchto speciálních vozů. Lipská továrna BMW Group zahájila svoji produkci modelem BMW 320i v roce 2005. O šest let později, v prosinci 2011, zde vznikl miliontý vůz, kterým bylo BMW 116d v bílé barvě Alpine White. Vozem „BMW Made in Leipzig“ s pořadovým číslem dva miliony bylo BMW i3 v modré barvě Protonic Blue. Oranžové BMW M240i Cabrio v roce 2021 oslavilo metu tří milionů vyrobených vozů ve zdejší továrně.

Dalším „milionovým“ vozem z Lipska s pořadovým číslem čtyři bude nést buď značku BMW, nebo MINI, protože výrobní program zdejší továrny rozšíří nové MINI Countryman. Příchodem této novinky se Lipsko stane první továrnou v rámci BMW Group na světě, kde se vedle sebe budou vyrábět jak vozy BMW, tak MINI.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 20.02.2023 09:34




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy