Recidivista dopaden

Kriminalisté z pražské Palmovky zadrželi recidivistu, který se zrovna chystal na další noční zlodějskou výpravu.


Od začátku května se kriminalisté z pražské Palmovky zabývají případy rozsáhlé majetkové trestné činnosti. Šestatřicetiletý recidivista se většinou v nočních hodinách vydával na "zlodějské výpravy", kde se vloupával do kanceláří, sklepních kójí a kočárkáren. Jeho cílem byly hlavně horská a treková jízdní kola za několik desítek tisíc korun, ale i elektronika, trezory a pokladny. 
V jednom případě se v Praze 6 vloupal do garáže rodinného domu. Když chtěl z místa odejít i s odcizeným jízdním kolem, byl vyrušen majitelem, který se snažil nezvaného hosta v garáži uzamknout. Poškozeného však fyzickou silou přemohl a z místa utekl. 
Kriminalisté operativním šetřením a vyhodnocením stop z míst činu zjistili totožnost podezřelého a jeho současný pobyt. V momentě, kdy se recidivista chystal na další "zlodějskou výpravu", ho překvapili a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a omezili na osobní svobodě. U něj pak nalezli větší množství nářadí, včetně rozlamovače zámků a speciálně upravených špachtlí. Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli další velké množství ručního nářadí, elektroniku a odcizená jízdní kola. Kriminalisté muži připisují více než deset skutků se škodou téměř dvě stě tisíc korun.
Šestatřicetiletého muže, který byl již v minulosti desetkrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost, kriminalisté obvinili ze spáchání trestného činu krádež. Jelikož skutky páchal i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen, hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. por. Mgr. Violeta Siřišťová – 4. 11. 2022 Související dokumenty realizace plus videa z mč.mp4
Velikost souboru:88,5 MB / formát MP4


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy