Den otevřených dveří pasivních domů

Plánujete své budoucí bydlení? Rádi byste zjistili, jaké jsou skutečné provozní náklady v pasivním domě a jak se žije s rekuperací? Zajímají vás praktické i odborné informace o projekci a hlavně o realizaci pasivního domu? Dovolujeme si Vás pozvat ve dnech 08-10.11. 2024 na Den otevřených dveří pasivních domů včetně praktické ukázky výstavby pasivních/nízkoenergetických domů.


Společnost ProjektyDomů.cz vás srdečně zve na Den otevřených dveří pasivních domů, který se uskuteční od 8. do 10. listopadu 2024. Tato akce nabízí jedinečnou možnost nahlédnout do světa pasivních a nízkoenergetických domů, jejichž výstavba přináší nejen ekonomické úspory, ale i komfortní bydlení s minimálním dopadem na životní prostředí. Pokud plánujete stavbu rodinného domu, zajímáte se o ekologické technologie a chcete získat praktické informace, neměla by vám tato událost uniknout.

O co se jedná?

Den otevřených dveří pasivních domů je každoroční akce, kterou pořádá ProjektyDomů.cz ve spolupráci s předními odborníky na pasivní a nízkoenergetické bydlení. Účastníci budou mít možnost navštívit jak rozestavěné, tak obydlené pasivní domy a získat reálnou představu o tom, jak takové bydlení funguje. Důraz bude kladen na technologická řešení, jako je rekuperace, nízkoenergetické vytápění, a řízení větrání.

Na co se můžete těšit?

Program akce zahrnuje několik zajímavých zastavení, praktické ukázky výstavby a odborné přednášky. V průběhu dne se můžete těšit na tyto hlavní body:

  • Prohlídky rozestavěných i obydlených pasivních domů – Na vlastní oči uvidíte proces výstavby pasivního domu a získáte odborné informace o použitých technologiích a materiálech.
  • Praktické ukázky technologií – Budou představeny inovace jako ruční a strojní zdění vápenopískového zdiva Vapis, předsazená montáž oken Internorm a technologie celoplošného lepení polystyrenu od firmy Weber.
  • Odborné konzultace – Na místě budou odborníci z oboru stavebnictví, kteří vám poskytnou detailní informace o projektech pasivních domů, dotačních programech Nová zelená úsporám a specifikách energetických řešení pro pasivní bydlení.

Co vás čeká během prohlídek?

Akce se bude konat na různých místech včetně Kosoře, kde bude prohlídka rozestavěného domu, a Vráže u Berouna, kde si budete moci prohlédnout praktickou ukázku výstavby. Závěrečnou neděli se uskuteční prohlídka 12let obydleného pasivního domu v Předenicích, kde se dozvíte, jak takový dům funguje z dlouhodobého hlediska. Těšit se můžete na ukázky, jako jsou:

  • Řízené větrání NILAN – ukázka instalace a provozu systému, který zajišťuje efektivní výměnu vzduchu v domě s minimálními energetickými ztrátami.
  • Ruční a strojní zdění vápenopískového zdiva – praktická ukázka tradiční stavební techniky, kterou si můžete sami vyzkoušet.
  • Montáž oken Internorm – odborníci předvedou proces instalace vysoce izolačních oken, které jsou klíčové pro dosažení energetických standardů pasivních domů.

Setkání s odborníky

Na akci budou přítomni zástupci několika firem, kteří se podílejí na výstavbě a dodávkách technologií pro pasivní domy. Těšit se můžete například na:

  • Ing. Arch. Lubomír Korčák – hlavní projektant a zakladatel ProjektyDomů.cz, který vám představí koncept pasivního bydlení a provede vás procesem návrhu a realizace takového domu.
  • Zástupci firem RealizaceDomů s.r.o., VAPIS stavební hmoty s.r.o., NILAN, RUBLIČ s.r.o. a Weber – odborníci, kteří vám detailně představí jednotlivé technologie a materiály, jež jsou v pasivních domech klíčové.

Proč byste neměli chybět?

Den otevřených dveří pasivních domů vám poskytne nejen teoretické znalosti, ale především praktické zkušenosti. Budete mít možnost vidět reálné projekty, které využívají inovativní technologie a přístupy ke stavbě domů, jež jsou šetrné k životnímu prostředí a přinášejí výrazné úspory. Tato akce vám také umožní konzultovat své nápady s odborníky a získat cenné rady pro váš vlastní stavební projekt.

Důležité informace

Akce bude probíhat ve dnech 8.–10. listopadu 2024, kdy budou na různých lokalitách probíhat komentované prohlídky a praktické ukázky výstavby. Pro větší komfort je doporučeno svou účast telefonicky potvrdit na čísle +420 734 170 437, nebo na e-mailu projektydomu@projektydomu.cz.

Tento Den otevřených dveří je výjimečnou příležitostí pro všechny, kteří hledají moderní a ekologické řešení pro své budoucí bydlení, a chtějí získat ucelený pohled na proces stavby pasivního domu od projektu až po jeho dokončení.

Program

Sobota 9. listopadu 2024

V sobotu se přesuneme k praktickým ukázkám a prohlídkám. Tento den bude rozdělen na dvě hlavní části:

  1. Prohlídka rozestavěného pasivního domu v Kosoři (12:30 - 14:00)
    • Tato prohlídka vám umožní nahlédnout do procesu výstavby pasivního domu, kde budete moci vidět ruční a strojní zdění vápenopískového zdiva Vapis. Odborníci z RealizaceDomů.cz vás provedou stavbou a vysvětlí jednotlivé kroky výstavby. Dozvíte se o použitých materiálech, technologiích, a jak postupovat, aby stavba odpovídala normám pasivního bydlení.
  2. Praktická ukázka výstavby ve Vráži u Berouna (14:30 - 17:30)
    • Zde vás čeká komplexní ukázka stavebních postupů. Uvidíte například předsazenou montáž oken Internorm, celoplošné lepení polystyrenu bez kotev a další moderní technologie od firem Weber a RUBLIČ s.r.o.. Praktické ukázky doplní komentáře odborníků, kteří vám zodpoví jakékoliv dotazy týkající se technologie výstavby, tepelných izolací a dalších témat. K dispozici bude i poradna, kde můžete konzultovat svůj vlastní projekt.

Neděle 10. listopadu 2024

Nedělní program je zaměřen na ty, kteří chtějí vidět, jak se v pasivním domě žije dlouhodobě. Tento den bude probíhat prohlídka obydleného pasivního domu v Předenicích, kde se budete moci dozvědět více o každodenním provozu takového domu.

  1. Prohlídka novějšího pasivního domu (13:00 - 14:00)

    • Navštivte moderní obydlený pasivní dům, který byl navržen a realizován společností ProjektyDomů.cz. Zde budete mít možnost vidět, jak dům funguje v běžném provozu, jaký je komfort bydlení a jaké jsou reálné zkušenosti s úsporami energií.
  2. Prohlídka staršího (12 let) obydleného pasivního domu (14:00 - 15:00)

    • Závěr Dne otevřených dveří vám nabídne pohled na dlouhodobou udržitelnost pasivního bydlení. Prohlídka 12 let obydleného pasivního domu vám umožní zjistit, jaké jsou dlouhodobé provozní náklady, jak se dům udržuje a jak fungují technologie po několika letech používání.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy