Prague Bike Fest již tuto sobotu na Výstavišti!

Prague Bike Fest, nový koncept zážitkové akce pro širokou veřejnost a zejména milovníky cyklistiky je zde a s ním také konečně i dlouho očekávané jaro.


V sobotu 22. 4. se open-air část Výstaviště Praha stane centrem dění největšího cyklistického festivalu, a to od 10.00 do 20.00 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program se špičkovými jezdci, skoky v osmimetrové výšce, Big Air Show, Bike Trial Show, workshopy, skill centrum od Ski a Bike Centrum Radotín, BMX pumptrack zónu hlavního partnera festivalu společnosti Sazka, testování kol a elektrokol, novinky v oblasti cyklistiky nebo tematické přednášky. Hlavní program se odehraje na Bruselské cestě u Maroldova panorámatu a v přilehlých open-air místech, zatímco promítání a přednášky se budou konat v Křižíkově pavilonu B. Po každé show bude následovat řada workshopů, do kterých se budou moci zapojit i návštěvníci a vyzkoušet si nejrůznější techniky a dovednosti. Ať už se budete chtít zapojit do aktivit, nebo si jen zarelaxovat na pohodové akci s drinkem a dobrým jídlem, Prague Bike Fest je tou pravou volbou pro milovníky kol bez rozdílu věku.

Den plný aktivní zábavy, zážitků i pokoukání

Svým zaměřením a pestrostí ojedinělá akce v Čechách má za cíl přilákat jak cyklisty a všechny akční cyklo hrdiny, tak kohokoli, kdo se rád podívá na adrenalinovou show, posedí v parku v příjemné společnosti rodiny či přátel, seznámí se s novinkami na trhu kol či elektrokol, zajde si na přednášku o sportu, cestování na kole a pohybu, nebo si dá něco dobrého. Ideálním dopravním prostředkem na akci je samozřejmě kolo, které budou moci návštěvníci zanechat v bezpečně střeženém bike depu.

Filmový a foto adrenalin ze zákulisí

V sekci přednášek ze světa cyklistiky se mohou návštěvníci těšit třeba na fotografa Michala Červeného, vítěze Czech Press Photo v kategorii sport, který zájemcům přiblíží nejen tematiku focení světového poháru horských kol UCI nebo jaké to je absolvovat Cape Epic jako fotograf. Jan Kasl, jeden z nejlepších fotografů v oblasti akční fotografie, pak provede návštěvníky přednášky svými nejzajímavějšími fotkami z Red Bull Illume a přiblíží, jak právě takové snímky vznikají a jakou techniku používá.

Chybět nebudou ani filmové produkce v čele s FullFace Productions a Bikes on Film, kteří mají za sebou nespočet video projektu z oblasti cyklistiky. FullFace Productions na festivalu mj. představí sestřih nepovedených záběrů a pádů tzv. Crash Reel, dokument Kripl Trip o Michalovi Kosíkovi a Danielu Bařákovi, dvou českých handicapovaných bikerech, kteří navštívili největší bikepark na světě a zajezdili si na vyhlášených trailech. Druhou partou ze sekce videoprodukce jsou kluci z Bikes on Film. Tato crew tří freeride mountain bikerů, kteří jsou zároveň profesionální kameramani a fotografové, propojují své celoživotní vášně a tvoří unikátní audiovizuální umělecká díla.

"Nadcházející sobotu srdečně zveme nejen všechny milovníky cyklistiky k nám na Výstaviště, ale i všechny, kdo chtějí na pohodové akci oslavit příchod jara a teplých dnů, které si letos daly na čas. Jsem moc rád, že nám výhled počasí přeje a věřím, že si u nás návštěvníci užijí skvělý den, a to ať už se zapojí do mnoha cyklo aktivit, nebo jen relaxací v parku, kde samozřejmě nebude chybět kromě sportu také dobré jídlo a pití. Prague Bike Fest pomyslně odstartuje sezónu 2023 a pro mě je dvojnásobná radost, že se tak stane prostřednictvím akce z naší vlastní produkce," zve na akce Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha, a.s.

Den, který nemůže ujít žádnému milovníkovi cyklistiky!

? Expozice širokého spektra cyklistických značek, novinek a doplňků.

? Prezentace prémiových i úzkoprofilových cyklo novinek z Čech i zahraničí.

? Zapůjčení a testování kol všech kategorií a elektrokol.

? Moderovaná Bike Trial Show Vaška Koláře spolu s workshopem s možností zapůjčení trialových kol. Workshop proběhne pod vedením Vaška Koláře a Honzy Sladkého.

? Flatland workshop a show Martina Dražila.

? Big Air Show s osmimetrovou rozjezdovou věží a jezdci Teodorem Kováčem, Tomášem Zejdou, Jakubem Venclem, Ondrou Šlézem, Jakubem Hejlem a Michaelou Hájkovou.

? Soutěže pro děti, jako je např. dětská bike olympiáda pro ty nejmenší, až po jízdu na zadním kole a track stand pro větší děti.

? Ski a Bike Centrum Radotín nabídne dětské skill centrum, kde vedle dětských kol a dráhy na jejich vyzkoušení budou pro děti k dispozici zkušení lektoři cyklistiky.

? SAZKA pumptrack zóna s bezplatnou půjčovnou sportovního vybavení. Workshopy a volné jízdy v pumptracku několikrát denně vystřídají moderované show profesionálních jezdců. Program v zóně bude moderovat Jan Valenta (trojnásobný mistr světa kat. Master a účastník závodů X-Games). Akce bude zařazena do Modular Pumptrack Challenge – celoročního republikového závodu v modulárním pumptracku.

? Díky společnosti SAZKA se mohou návštěvníci také setkat s českou královnou cyklistiky pro rok 2022 Ivetou Miculyčovou a Tomášem Beranem, českým reprezentantem ve Freestyle BMX.

? V Křižíkově pavilonu B proběhnou přednášky na témata jako cestování na kole nebo bikefittingu – správné nastavení posedu a sedla.

? ….a spoustu dalšího programu v nabitém cyklo dni ….

Fakta k akci:

Kdy: 22.4. 2023

V kolik: od 10.00 do 20.00 hodin

Kde: Bruselská cesta a Open air (vchod ze Stromovky u Maroldova panorámatu)

Vstupné: 100–380 Kč

Vstupenky na Goout.net: https://goout.net/en/prague-bike-fest-2023/szdqrfv/

Záštitu nad festivalem převzali:

? Mgr. Martin Kupka, ministr dopravy ČR

? Mgr. et Mgr. Antonín Klecanda, MBA, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sportu

? Mgr. Jan Chabr, předseda Výboru pro energetiku ZHMP

? Velvyslanectví USA v Praze

www.navystavisti.cz

www.mvp.cz

www.kola-radotin.cz

Zdroj TZ PROTEXT

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy