Okouzlující starožitný porcelán

Výstava "Poklad z koněpruské půdy" představuje starožitný porcelán z různých období a stylů. Expozice zahrnuje unikátní sbírky z Porzellanfabrik Franz Manka. Vstupné je dobrovolné a výtěžek půjde na záchranu koněpruské vápenice.


Pod názvem 'Výstava starožitného porcelánu – Poklad z koněpruské půdy', se naší veřejnosti otevírají dveře do světa tak trochu zapomenuté elegance a vkusu. Náš příběh se začíná odehrávat v domovech našich milých sousedů, kde byly po generace uchovávány unikátní poklady, které se nyní dostávají na světlo dne.

Fascinace porcelánem má v Čechách dlouhou tradici. Od období biedermeieru, přes secesi po Art Deco, tato výstava představuje ohromující rozsah uměleckých stylů a estetiky, které tvořily naši kulturu a historii. Výstava starožitného porcelánu zaručeně zaujme jak odborníky, tak i laickou veřejnost svou jedinečností a výjimečností.

Velkou pozornost si zasluhuje unikátní a rozsáhlá expozice porcelánu z produkce prvorepublikové porcelánky Porzellanfabrik Franz Manka ze Staré Role u Karlových Varů. Exkluzivně poprvé po téměř 80 letech budou zde představeny luxusní i užitkové výrobky této značky ze soukromých sbírek! Tato jedinečná kolekce představuje cennou část naší kulturní a umělecké historie, kterou je třeba chránit a uchovat pro budoucí generace.

Vstupné na výstavu je dobrovolné a jeho výtěžek bude beze zbytku použit na záchranu unikátní technické památky - Koněpruské vápenice. Tato akce tedy nabízí perfektnou kombinaci, jak podpořit hodnotnou věc a zároveň se seznámit s kusem naší bohaté historie a kultury.

„Výstava starožitného porcelánu – Poklad z koněpruské půdy“ je ojedinělá příležitost pro každého, kdo má rád kulturu, historii a umění. Vyzýváme všechny zájemce, aby se přišli podívat a nechali se okouzlit krásou starožitného porcelánu a příběhy, které s sebou nese.

Výstava probíhá 13. duben 2024 10:00 – 14. duben 2024 17:00 v Koněprusech


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy