Odcizený Land Rover

Kriminalisté druhého policejního obvodu odhalili a následně dopadli muže, který počátkem července odcizil a v lese ukryl historický terénní automobil.




Na objasnění případu krádeže historického terénního automobilu Land Rover z garáží v Praze 5 za bezmála jeden milion korun pracovali kriminalisté několik uplynulých měsíců. V průběhu prověřování případu nashromáždili dostatek indicií, které je přivedly na stopu zkušeného padesátiletého recidivisty. Díky místní znalosti pak kriminalistům netrvalo dlouho muže nalézt a následně zadržet. V průběhu výslechů se zadržený policistům přiznal k odcizení motocyklu, na který umístil odcizené registrační značky, ke krádeži v obchodním domě, i k vykradení jiného vozidla. Přiznal také, že oba dopravní prostředky osobně odvezl a ukryl, ač měl zákaz řízení. Důvodem trestné činnosti byl prodej odcizených věcí a za utrženou hotovost obstarat jídlo pro čerstvě narozená štěňata svého milovaného psíka.

Policisté muži sdělili obvinění pro trestné činy krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí, až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 9. říjen 2024 Související dokumenty Land Rover.mp4
Velikost souboru:64,5 MB / formát MP4


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy