Obchodní výměna mezi ČR a Vietnamem roste, MPO navštívila vietnamská delegace

Vietnamská delegace složená ze zástupců hlavních ekonomických ministerstev a vietnamských firem při příležitosti 7. zasedání česko-vietnamské Smíšené komise pro hospodářskou spolupráci navštívila MPO.


Zasedání a doprovodné akce představovaly první velkou akci na podporu ekonomické relace mezi ČR a Vietnamem na mezivládní úrovni od začátku pandemie COVID-19.

„Obchodní výměna mezi ČR a Vietnamem dynamicky roste a v roce 2021 vůbec poprvé přesáhla hranici 2 miliard USD. Naším cílem je posunout oficiální vztahy mezi našimi zeměmi na úroveň strategického ekonomického partnerství," uvedl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela během přijetí vietnamského delegace.

Českou stranu vedl náměstek ministra Petr Třešňák, v čele vietnamské delegace stál náměstek ministra průmyslu a obchodu Dang Hoang An. Jednání smíšené komise se zúčastnilo přibližně 40 reprezentantů státní správy a firem obou zemí a bylo tematicky zaměřeno především na konkrétní projektovou spolupráci v oborech zahrnující automobilový sektor, energetiku, těžební průmysl, dopravu, školení pilotů, chytrá města, zemědělství apod.

V rámci doprovodného programu byl uspořádán Česko-vietnamský energetický kulatý stůl za účasti vrcholných zástupců státního energetického podniku Vietnam Electricity (EVN), kterým byly představeny technologie a know-how ze strany předních českých firem z řad energetického strojírenství. Dále bylo ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy zorganizováno na MPO Česko-vietnamské podnikatelské fórum. Vietnamská delegace také navštívila závod Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy