Nový majitel: z nádraží Vyšehrad v Praze vzniknou mikrobyty

Zchátralé nádraží Vyšehrad v Praze má nového majitele, developera Milorada Miškoviče, který plánuje "opravdu hezký projekt" v objektu historického nádraží. Plány na rekonstrukci nádraží v minulosti nebyly úspěšné. Nový projekt bude zahrnovat podzemní parkování, asi 170 bytových jednotek a služby pro veřejnost.


Pražské zchátralé nádraží Vyšehrad má konečně nového majitele, poté co jej v minulosti prošly různými rukama hlavně bez úspěchu. Informace o změně majitele přinesl server Novinky.cz, který jako první zpravoval o novém vlastníkovi objektu historického nádraží. Za projektem je developer a investor Milorad Miško Miškovič, který si pro tento účel zřídil společnost RailCity Vyšehrad.

Stav nádraží se neustále zhoršuje, a to i přes snahu o jeho záchranu. Provoz nádraží byl zastaven již kolem roku 1960, později byl objekt vyhlášený jako kulturní památka. Přestože se různí investoři snažili objekt přestavět a památkáři se s nimi zabývali, plány na rekonstrukci nikdy nebyly úspěšné. Budova byla vystavěna na začátku 20. století a je v soukromém vlastnictví od roku 2007, kdy ji České dráhy prodaly. Nádraží Vyšehrad patřilo dříve společnosti Miquelira Limited, se sídlem na Kypru, která jej držela od roku 2021.

O změně majitele mluví server Novinky.cz s Ondřejem Pláníčkem, právním zástupcem firmy, která nyní vlastní objekt: 'Jediné, co mohu říct, je, že kupujícím je renomovaná evropská developerská společnost'. Záměrem nových majitelů je podle něj vytvořit 'opravdu hezký projekt', konkrétní podrobnosti zatím nekomentoval.

Změna majitele by mohla být nadějí na opravdu kvalitní projekt, který by zachránil nádraží Vyšehrad pro generace budoucí. 'Kupujeme projekt na Praze 2, v něm bude cca 170 bytových jednotek a dostatek podzemního parkovacího stání. Vytvoříme něco, co se bude navenek chovat jako hotel – bude mít i veškeré služby a 11 retailových jednotek, které budou i pro veřejnost,' řekl Miškovič pro Seznam Zprávy Byznys.

Developer má za cíl realizovat projekty zaměřené na malometrážní byty, kterých má v plánu v Praze celkem 1200. Podle informací serveru stál Miškovič u proměny pražského Karlína, kde realizoval s firmou Karlin Port Real Estate více než padesát projektů.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024