Noc zpěvaček 2024: Světové evergreeny v originálním podání

V rámci Noci zpěvaček 20.4. 2024 od 19:00 se posluchači mohou těšit na různorodé žánry a nové aranžmá v Jazz Docku. Festival je holdem Jany Koubkové a jejímu projektu Vokalíza.


V rámci Noci zpěvaček 2024, která je unikátním pilotním projektem založením po srdci známé české zpěvačky Jany Koubkové, se posluchači mohou těšit na objevování různorodosti interpretace autorských písní i oblíbených světových evergreenů. Na Noci zpěvaček, která se těší stále větší oblibě, se mísí žánry jako jazz, blues, latin i chanson v nových inovativních sestavách a aranžmá, které byly vytvořeny výhradně pro tento festival.

Po triumfálním 1. ročníku, který započal v Praze a následně pokračoval do měst Ostrava a Plzeň, se festival VOCAL - Noc zpěvaček vrací zpět do oblíbeného Jazz Docku s novou plejádou špičkových zpěvaček. Pro rok 2024 se můžou fanoušci těšit na výkony zpěvaček jako Yvonne Sanchez, Marta Marinová, Veronika Vítová, Zdenka Trvalcová, Gabriela Vermelho, Pavla Baráková a Petra Ernyei, která bude celý večer moderovat.

Festival je holdem kultuře, vzdělání a hudebnímu dědictví Jany Koubkové - slavné české zpěvačky a zakladatelky pravidelných setkání jazzových, bluesových a rockových hudebníků zvaných Vokalíza. Tato kulturní událost probíhala v Praze v období 1981 až 2000 a hrála klíčovou roli v tvorbě a údržbě hudební scény. Noc zpěvaček je vzpomínkou na tento veleúspěšný projekt a dále pokračuje v odkazu Jany Koubkové.

Hudební doprovod celého večera bude zajištěn kapelou, ve které vystoupí renomovaní hudebníci Ondřej Kabrna na klavír, Adam Tvrdý na kytaru, Rasťo Uhrík na basu a Daniel Šoltis za bicími. Zároveň bude celý program moderovat Petra Ernyei.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy