Nejmodernější outdoorové bruslení - volnočasový areál Jammertal

Nový volnočasový areál Jammertal v parku Folimanka, který navrhla pražská architektonická kancelář Loxia, slaví půl roku své existence.


"Při návrhu šlo především o to, aby byl areál multifunkční, a to i co se týče ročního období, proto jsme pro zimní provoz navrhli kluziště, což odpovídalo i zadání, které vznesla i MČ Prahy 2. Nevyužívaný hliněný plácek jsme přeměnili na místo, kde lidé mohou smysluplně trávit svůj volný čas, bez ohledu na jejich věk ani roční období. Mám radost, že se nám to podařilo. Pražané si areál oblíbili a hojně ho využívají k nejrůznějším aktivitám," říká Ing. arch. Jana Mastíková, autorka projektu

Právě díky jejímu návrhu toto nápadité a různorodé místo jako mávnutím kouzelného proutku ožilo a jeho příjemná atmosféra láká další a další návštěvníky. Populárnosti jistě nahrává i moderní pojetí všech architektonických prvků a úprav, za které by se nestyděly ani severské metropole, které jsou městkou infrastrukturou na nejvyšší úrovni vyhlášené.

Její slova potvrzují fakta týkající se návštěvnosti ledové plochy v parku Folimanka, která svědčí o velké oblíbenosti mezi Pražany i příležitostnými návštěvníky metropole. Například v dopoledních hodinách v programu bruslení pro školy zdarma navštívilo kluziště v areálu Jammertal celkem 41 školních skupin, a to za jeden jediný měsíc prosinec 2022. Kluziště bude na Folimance až do konce února 2023, denně od 9 do 20 hodin.

Návštěvníci, kteří svůj volný čas chtějí trávit aktivně, mohou využít hřiště s herními a vodními prvky, plochu na cvičení, hřiště na pétanque či stoly na ping-pong. Kdo preferuje odpočinek, ten ocení lavičky, stoly a židle, knižní stánek či plochu pro grilování s kruhovým posezením. Nechybí ani zázemí v podobě kiosku s občerstvením a veřejnými toaletami. K dispozici je také půjčovna grilů a sportovního nářadí.

Součástí revitalizace byly i sadové úpravy, v parku přibyly stovky nových stromů a keřů a tisíce rostlin. Na místo se též vrátila původní socha skateboardisty, která je svého druhu první na světě. Legendární bronzovou sochu z roku 1982 a dílny sochaře Jaroslava Hladkého se podařilo zrekonstruovat díky veřejné sbírce. Také současný pomník Z vlastního rozhodnutí - Memento mori od Krištofa Kintery byl do projektu citlivě zahrnut - v rámci budování Jammertalu byl lehce přesunut a konečně napojen na elektřinu, dílo je tak po letech konečně úplné.

Zdroj TZ: PROTEXT

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy