Návštěva autoservisu po zimě je logická. Pomůže vám předcházet zbytečným potížím

Po náročné zimě, kdy je automobil vystaven nízkým teplotám, sněhu a soli na silnicích, je vhodné udělat všechno pro to, aby byl připraven na bezproblémový a bezpečný provoz v nadcházejících jarních měsících. Pro běžného motoristu to znamená návštěvu autoservisu. Proč byste ji letos neměli vynechat ani vy?


Kontrola opotřebení brzd

V zimě se brzdy potýkají s nepříznivými podmínkami v podobě zledovatělého a zasněženého povrchu silnic. Systém se intenzivně namáhá a může se rychleji opotřebovat. Renomovaný servis Škoda Praha Auto Poly podotýká, že jedině včasnou kontrolou lze identifikovat případné problémy a zajistit, že bude vůz připraven na bezpečný provoz.

Kontrola tlaku v pneumatikách

Výrazné teplotní výkyvy mají na tlak v pneumatikách značný vliv. Pokud hodnoty tlaku nejsou optimální, dochází k rychlému opotřebení pneu a zhoršení výkonu auta. V servisu tlak v pneumatikách prověří a v případě potřeby uvedou do pořádku.

Kontrola stavu baterie

V zimě dostává autobaterie auta zabrat, Musí fungovat i při nízkých teplotách, a pokud není v dobrém stavu, ztratí schopnost dobíjení. Správná péče může výrazně prodloužit její životnost – v autoservisu vám prozradí, jestli není nejvyšší čas na výměnu.

Kontrola stavu chladicí kapaliny

Chladicí kapalina slouží k ochlazování motoru a chrání jej proti zamrznutí. Pokud se však její množství a kvalita nekontrolují pravidelně, může dojít k poklesu výkonu, či dokonce poškození motoru. Servisní technik její aktuální stav zkontroluje a doporučit případnou výměnu.

Identifikace problémů, které mohou vést k vyšším nákladům na opravu

Pokud se problémy s autem neidentifikují a neřeší včas, mohou „nabobtnat“ a vést k mnohem větším, a tudíž nákladnějším závadám. Díky pravidelné návštěvě servisu můžete problémům včas předcházet a minimalizovat riziko podstatně vyšších nákladů na údržbu.

Mějte na paměti, že pravidelná údržba vede prodloužení jeho životnosti. Jarní kontrola v autoservisu vám nezabere příliš mnoho času a rozhodně vás nevyjde na majlant. Při „nejhorším“ se dozvíte, že je vaše auto v naprostém pořádku. Za těch pár stokorun však pocit jistoty stojí.

komerční sdělení

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.02.2023 10:02



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy