MMR: Díky novým výzvám IROP se zlepší bezpečnost v dopravě

Více než 633 mil. Kč z Evropského fondu pro regionální rozvoj je připraveno ve dvou právě vyhlášených výzvách Telematika pro veřejnou dopravu v Integrovaném regionálním operačním programu 2021-2027 (IROP), který je spravován Ministerstvem pro místní rozvoj.


Finance půjdou na modernizaci dopravních systémů pro veřejnou dopravu a dalších aplikací, které pomůžou snazšímu, a především rychlejšímu odbavování cestujících.

„Výzvy podporují zavedení a modernizaci inteligentních dopravních systémů pro veřejnou dopravu, například řídících systémů pro dispečinky dopravců, informačních panelů nebo také zařízení k rychlejšímu odbavování cestujících,“ říká ředitel Řídícího orgánu IROP Rostislav Mazal.

Oprávnění žadatelé, obce i dopravci, kteří poskytují veřejné dopravní služby, mohou v rámci svých projektů pořizovat hardware, software a související služby, či realizovat stavební úpravy nezbytné k zavádění nových systémů. Podpořená telematika kromě jiného umožní optimalizovat využití kapacity dopravní infrastruktury, zvýší bezpečnost dopravy a zlepší přístupnost k veřejné dopravě nebo provázanost integrované dopravy.

Výzva č. 54 je určena pro projekty na území méně rozvinutých regionů a má stanovenou částku přes 363 mil. Kč z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR). Výzva č. 55 je určena pro projekty na území přechodových regionů a je pro ni připravena částka přes 270 mil. Kč z EFRR. V obou případech se jedná o průběžné výzvy, což pro žadatele znamená, že hodnocení projektu bude probíhat po podání žádosti o dotaci do Monitorovacího systému 2021+.

Informace k semináři pro žadatele a příjemce určenému pro vyhlášené výzvy je možné sledovat na webových stránkách IROP. 

Kategorie regionů naleznete na webových stránkách IROP.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 21.11.2022 09:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy