Opravy Libeňského mostu v Praze budou pokračovat

Opravy Libeňského mostu v Praze budou pokračovat do 25. března, což omezuje provoz tramvají na těchto úsecích. Cestující budou moci využít náhradní autobusovou dopravu X25 nebo dojít pěšky.


Opatření bude trvat do 25. března. Omezení provozu tramvají v tomto úseku zůstane zachováno i po tomto termínu do odvolání, nicméně vzhledem k dalším stavebním pracem a opravám dojde od 26. března 2024 k další úpravě linkového vedení tramvají.

Demolice Libeňského mostu začne na jaře, zmizí rizikové uzavření část. Zbývající úsek mezi zastávkami budou moci cestující dojít pěšky nebo využít náhradní autobusovou dopravu X25. Ve špičce bude autobus jezdit ve čtyřminutovém intervalu, o víkendu a svátcích po sedmi minutách. Mimo špičku budou intervaly mezi spoji o minutu delší.

TSK soumostí uzavřela 11. ledna. Odborníci objevili závady na vrcholovém kloubu inundačního mostu. Ten slouží jako preventivní ochrana před povodní, stojí na břehu, při záplavách pod ním může protékat voda. Později byl obnoven dopravní provoz na zbývajících částech soumostí, mimo tramvají.

Na Libeňský most se v sobotu vrátí tramvaje, až na Palmovku pak pojede autobus. Úsek mezi zastávkami Ohrada a Palmovka bude tímto opatřením uzavřen. Dopravní podnik již nyní provádí rozsáhlé zkoušky tramvajového provozu a současně dokončuje nejnutnější opravy na Libeňském mostě.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy