Letní dovolená s grácií

Léto je časem dovolených a odpočinku. Ať si zvolíte dovolenou strávit doma, v tuzemsku nebo v zahraničí, můžete ti udělat s grácií. A to ať už odpočinkem offline, tak online.


Můžete například prozkoumat nejzajímavější místa blízkého i vzdáleného okolí. A nebo se podívat do online kasina legianocasino.cz. Protože právě to vás může rozptýlit a zabavit po náročném dni stráveném túrou po okolí. Ale pokud byste toužili po hlubším odpočinku svalů i mysli, můžete například po vzoru východní filozofie zkusit jógu nebo meditaci. Zbaví vás stresu a přinese protažení svalů i očistu mysli. Nejen, že to velmi moderní a vhodný způsob i pro nesportovce, či lidi bez spirituálního založení. Ale třeba si i odneste pěkný zvyk do podzimních a zimních dní, kdy slunce bude již méně, a bude potřeba se fyzicky i mentálně udržet fit.

Zbavte se stresu

V poslední době je více a více v oblibě východní filozofie, která se do našich končin dostává zejména v podobě jógy nebo meditací. Oboje jsou to aktivity založené na pobytu v přítomném okamžiku a na uvědomování si dýchání. Je vhodné na odstranění stresu a navrátí k přirozenému příjemnému pohybu a klidnému stavu mysli. Proto léto je vhodnou dobou, kdy na vlahé trávě můžete začít se svým pozdravem slunci nebo jinou sestavou vhodnou pro začínající jogíny. Možná se to bude ze začátku zdát nepříjemné a nepřirozené, ale s opakováním si zvyknete, jak vy, tak vaše tělo, a bude to lepší. To samé platí o jakékoliv jiné činnosti, kterou v životě děláte. Může se zprvu zdát zvláštní, ale po nějakém čase si zvyknete a bude to jako jezdit na kole.

Na výlety v okolí

Výlety jsou česká klasika a je mnoho možností, jak si je člověk může užít. Ať už třeba návštěvou všech nejvyšších vrcholů všech českých pohoří. Nebo třeba návštěvou všech památek UNESCO, které v České republice máme. Ale můžete zkusit také mnohem menší geografický rozsah. Například navštívit všechny sakrální památky kolem vaší obce. Nebo všechny hrady a zámky vašeho kraje. Či vystoupat na všechny rozhledny, nadhledny a podhledny, které se nacházejí v okruhu padesáti kilometrů od vašeho bydliště. Není malých i velkých cílů. Proto pokud vás láká koupání, spaní pod stanem nebo třeba cyklistika, lze to vše spojit v jedno. Starých poutních míst je doopravdy spoustu.

V létě jen elegantně

A proto, ať už si vyberete v létě dělat za dlouhých dní a nocí cokoliv, dejte se do toho svou plnou energii, tělem i duší. Užijte si každou chvilku a nečekejte na to, až bude zase svítí slunce. Někdy ty nejlepší chvíle mohou být za deště. Vždy je to jen o nastavení mysli a třeba i o dobré svačině nebo společnosti. Užijte si červenec a srpen pod heslem: “využít každou chvíli!”.

Zdroj obrázku: Unsplash.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy