Krátký řez 2 - Druhé číslo jediného hororového časopis na českém trhu

Už od chvíle, kdy začal Golden Dog vydávat jiné autory než jen Martina Štefka, vzalo si nakladatelství za cíl podporovat český horor a horor na českém trhu vůbec.


Tento cíl se snaží naplnit pololetník Krátký řez, časopis, jenž se zaměřuje na hororové povídky a představení různých hororových autorů. První číslo je konečně venku!

Krátký řez 1 byl teprve začátek, tak co přináší druhé číslo? Z českých hororových luhů a hájů se může čtenář těšit rovnou na trojici spisovatelů. Jediným autorem je Daniel Barták, který se představí atmosférickou duchařinou. Spolu s ním se pak ve druhém čísle objevují autorky Madla Pospíšilová a Alena Čadová. Obě ukážou, že horor lze pojmout skutečně různorodě a že i jeho psaná forma dovede silně zapůsobit.

Hvězdou světového hororu je v Krátkém řezu 2 americký autor John Everson, který pěkně naladí na Halloween. Jeho povídka Dýňohlav se totiž odehrává právě během tohoto svátku. A je pěkně úchylná. Kromě povídky se uvnitř nachází i rozhovor s tímto americkým spisovatelem.

Není to samozřejmě jediný zahraniční zástupce v tomto čísle, protože i tentokrát se Honza Vojtíšek, který povídky vybíral, vydal na Slovensko a do Polska. Od našich východních sousedů přichází povídka Rudy od Andrey Farkašové, což je čisté bizarro. A kdo byl vybrán z Polska? Karolina Kaczkowska, která se uvádí povídkou Noc koprovampýrů. A to je opravdu lahůdka. Ale rozhodně ne pro každého.

Kromě klasických povídek nechybí ani malý dárek. Na drabble zářezy už si čtenář mohl od prvního čísla zvyknout, tentokrát jsou ale prezentovány trochu jinak. Nejedná se o drabbly na vybrané téma od několika autorů, ale čtyři drabbly poskytl jeden z nejznámějších slovenských hororových spisovatelů, samotný Mark E. Pocha!

A aby toho nebylo málo, Honza Vojtíšek, Kristina Haidingerová a Kira Bulat si připravili poetické okénko. Pokud jste nikdy neslyšel pojem akrostich, tak teď už budete vědět, o co jde. A jasně, jedná se o básně hororové!

Krátký řez 2 je na trhu od 31. října 2022.

Odkaz pro objednání časopisu: https://www.goldendog.cz/produkt/kratky-rez-2/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy