Krádež zavazadla s milionovým obsahem

Kriminalisté zadrželi v průběhu několika desítek hodin dvojici mužů, kteří na Hlavním nádraží pomohli cizinci s taškou na kolečkách, ale „zapomněli“ mu jí už vrátit.




Případ se odehrál ve středu 3. září v odpoledních hodinách na Hlavním nádraží, kam přijel muž z Německa. Důvodem jeho cesty byla účast na kongresu, kde měl předvádět ultrazvukové přístroje k lékařským účelům. Přístroje za částku přesahující milion korun a další osobní věci včetně elektroniky měl v tašce na kolečkách. Po vystoupení z vlaku směřoval k taxi před vchodem. Ještě na nádraží si ho vytipovali dva muži a sledovali ho. Když přišel poškozený ke schodům, nezvládal tašku vynést nahoru a jeden z dvojice mu ochotně pomohl. Nicméně zpátky jí vrátit nechtěl, a zatímco jeden z podezřelých se snažil i se zavazadlem zmizet poškozenému z očí, druhý ho zdržoval a dělal vše proto, aby se k ní nedostal. Což se nakonec povedlo a dvojice mužů i s lupem zmizela neznámo kde.

Den poté přišel poškozený celou událost nahlásit na místní oddělení Wilsonovo nádraží. Následně byli zajištěny a vyhodnoceny kamerové záznamy. Kriminalisté na základě osobní znalosti dokázali dvojici ztotožnit. Po tomto zjištění začalo usilovné pátrání po podezřelých a odcizených věcech. Po několika desítkách hodin od ztotožnění se kriminalistům 4. oddělení druhého policejního obvodu podařilo oba muže najít a zadržet. Zajistili i veškerý obsah kufru. V době zadržení měl jeden z podezřelý na sobě značkový svetr poškozeného.

Dvojice byla následně obviněna z trestného činu krádež, za což oběma aktérům v tomto případě hrozí vzhledem ke spáchané škodě až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 12. září 2024 Související dokumenty nádraží.mp4
Velikost souboru:83,6 MB / formát MP4



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy