Kluziště na Letné bude

Oblíbené bruslení na Letenské pláni je i pro tuto sezónu zachráněno.


Poté, co se hlavní město Praha letos rozhodlo přestat toto tradiční sportoviště financovat, dohodla se Praha 7 s provozovatelem, že bruslení na Letné bude pokračovat. Kluziště bude v provozu od 1. prosince 2023 do 18. února 2024, tedy do konce pražských jarních prázdnin. Pro děti bude bruslení zdarma.

Kluziště na Letné
Od 1. 12. 2023 do 18. 2. 2024
Otevřeno denně: 9.00–21.00 (24. 12. 2023: 9.00–14.00, 31. 12. 2023: 9.00–16.00)
Velikost plochy: 42m x 20m

V rámci areálu bude k dispozici vyhřívaný velkokapacitní stan určený k převléknutí a odpočinku, venkovní sezení pro návštěvníky, WC, půjčovna bruslí s brusírnou a prodej drobného občerstvení.

Od 20. 11. 2023 bude spuštěn rezervační systém (pro účely školních rezervací) a mobilní aplikace s dalšími informacemi. Bruslení pro veřejnost bude bez předchozí rezervace.  

S otevřením kluziště bude k dispozici také online webkamera, kde bude možné sledovat aktuální zaplnění ledové plochy.

Zajištěna bude strojová údržba ledu v časech: 12:00–12:30, 15:00–15:45, 18:00–18:30 (v těchto časech nebude kluziště přístupné).

CENÍK
Vstupné (dospělí): 100 Kč / celý den
Vstupné děti (do 18 let): ZDARMA / celý den
Půjčení bruslí (dospělí): 130 Kč / 2 hod.
Půjčení bruslí děti (do 18 let): 60 Kč / 2 hod.
Broušení bruslí: 150 Kč
Půjčení helmy: 30 Kč   
Úschovna věcí: 30 Kč / zavazadlo
Školní třída – vstupné: ZDARMA          
Školní třída – půjčovné: ZDARMA        

„Kluziště nikdy nebylo v minulosti městem vnímáno jen jako sedmičkové. Má velkou tradici. Je na hranici Prahy 6 a Prahy 7 a zabruslit si sem loni přišlo na 90 tisíc lidí z celé Prahy – školy, děti i dospělí. Velmi nás proto mrzelo, když jsme se dozvěděli, že hlavní město již toto sportoviště financovat nebude. Náklady na provoz kluziště se však pohybují v řádu několika milionů korun, což si Praha 7 nemůže dovolit. Proto jsme zorganizovali rychlou anketu, ve které jsme chtěli zjistit, zda máme kluziště zachránit. Navrhli jsme lidem, že bychom přispěli na bezplatné bruslení pro děti a zeptali jsme se, zda by dospělí byli ochotní platit stovku za vstupné. V anketě na sociálních sítích tento návrh podpořilo zhruba 97 % hlasujících. Pražané zkrátka nechtějí přijít o bruslení pod širým nebem na dohled od katedrály sv. Víta,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.    

Provozovatelem kluziště bude, tak jako v minulých letech, společnost ICE-TEC SOLUTION CZ s.r.o. MČ Praha 7 přispěje na provoz ledové plochy částkou 200 tisíc korun.

Na pokračování oblíbené tradice se podílí i AC Sparta Praha, která ve spolupráci se svými partnery věnuje na kluziště 150 tisíc korun.

„Společenská odpovědnost je jedním z klíčových pilířů našeho klubu. Kluziště na Letné před stadionem Sparty má dlouholetou tradici, rozhodli jsme proto přispět k jejímu zachování,“ říká Irena Smetanová manažerka komunitních projektů AC Sparta Praha.

Nadační fond AC Sparta Praha navíc věnuje dalších 50 tisíc korun na podporu sportování dětí v Praze 7.

„Považujeme za velmi důležité, aby děti v Praze o možnosti bezplatného sportování nepřicházely, naopak se snažíme nabídku sportovního vyžití rozšiřovat. Ze zchátralých podchodů na Vltavské jsme v uplynulých dvou letech vytvořili sportoviště celoročně přístupné zdarma. Na letní sezónu zajišťujeme bezplatné půjčování paddleboardů pro děti na Štvanici, dvakrát do roka také dětem přispíváme na kroužky. Nechtěli jsme, aby děti, které nejedou na vánoční nebo jarní prázdniny ven z Prahy, přišly o možnost zdarma si zabruslit na Letenské pláni,“ řekla místostarostka Prahy 7 Hana Třeštíková, která má ve své gesci kulturu, sport a sousedské vztahy.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy