Jak vybrat nejlepší LED osvětlení? 5 klíčových faktorů, které vám s výběrem pomohou

LED osvětlení se stává stále populárnější volbou pro domácnosti i komerční prostory díky své energetické účinnosti a dlouhé životnosti. Pokud váháte, jaké LED osvětlení si vybrat, přinášíme vám 5 tipů, které vás provedou správným výběrem.


LED svítidla mají jednoznačně nejlepší ekonomické, a hlavně ekologické aspekty svícení oproti klasickým, ale i úsporným žárovkám. Dle e-shopu T-led.cz činí výdaje za energii v domácnostech přes 20 procent, u podnikatelských subjektů jsou tyto náklady ještě vyšší.

1) Světelný tok vybírejte dle velikosti místnosti

Při výběru LED osvětlení je důležité zvážit světelný tok, který udává množství světla, které zdroj vyzařuje. Světelný tok se udává v lumenách (lm). Pro různé účely osvětlení a velikosti prostoru je vhodné zvolit odpovídající světelný tok. Větší místnosti vyžadují vyšší světelný tok, zatímco pro menší prostor postačí nižší hodnota.

2) Barva světla ovlivní celkovou atmosféru

Barva světla má vliv na celkovou atmosféru daného prostoru. LED osvětlení nabízí různé barevné teploty, jako je studená, neutrální nebo teplá. Při výběru je důležité zohlednit typ místnosti a její účel. Například do pracovny se často hodí neutrální bílé světlo, zatímco do obývacího pokoje či ložnice může být příjemná teplá barva světla.

3) Vhodné světlo zvolíte dle typu místnosti

Různé typy místností vyžadují specifický přístup k osvětlení. V obývacím pokoji se často požaduje příjemné a útulné světlo, zatímco v koupelně je důležitá dostatečná intenzita pro správné provedení hygienických úkonů. Kuchyně mohou vyžadovat silnější osvětlení na pracovní plochy. Z těchto důvodů je potřeba přizpůsobit výběr LED osvětlení konkrétním požadavkům jednotlivých místností.

4) Na druhu osvětlení záleží

LED osvětlení nabízí různé druhy, jako jsou LED pásky, LED zářivky, LED žárovky apod. Každý druh osvětlení má své výhody a nevýhody a je vhodný pro různé situace. LED pásky jsou skvělou volbou pro podsvícení a dekorativní osvětlení, zatímco LED zářivky jsou ideální pro výměnu tradičních zářivek a poskytují rovnoměrné a jasné osvětlení. Při výběru druhu osvětlení zvažte funkčnost, designové požadavky a požadovaný efekt.

5) Kvalitní LED osvětlení sníží náklady za elektřinu

Při výběru LED osvětlení je důležité dbát na kvalitu LED čipů a energetickou účinnost. Kvalitní světelný zdroj zajistí dlouhou životnost a konzistentní výkon. Sázka na energeticky účinné LED osvětlení vám umožní snížit spotřebu energie a tím i náklady na elektřinu.

Co je tedy při výběru LED světla nejdůležitější?

Abychom si to shrnuli, při výběru LED osvětlení je důležité zohlednit světelný tok, barvu světla, typ místnosti, druh osvětlení, kvalitu a energetickou účinnost. Společnost T-led.cz nabízí různé druhy LED osvětlení, které splňují různé požadavky a potřeby. Správný výběr vám nejen zajistí pohodlné a úsporné osvětlení, ale také přispěje k ochraně životního prostředí.

Image by AbigailGina from Pixabay

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.05.2023 13:31



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy