Jak správně dezinfikovat otevřené rány: Zabraňte infekcím a podpořte hojení

Dezinfekce otevřených ran je zásadní krok v prevenci infekcí a urychlení hojení. Správná dezinfekce nejenže likviduje škodlivé bakterie a viry, ale také podporuje rychlé a efektivní hojení ran.


Proč je důležitá dezinfekce ran

Dezinfekce na rány je nezbytná pro prevenci infekcí, které mohou komplikovat hojení a vést k vážným zdravotním problémům. Infikované rány mohou způsobit záněty, prodloužit dobu hojení a zvýšit riziko vzniku rezistentních bakterií.

Rezistence rezistentních kmenů MRSA a VRE

Bakterie jako MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus) a VRE (Vancomycin-resistant Enterococcus) jsou známé svou odolností vůči běžným antibiotikům. Použití kvalitní dezinfekce na rány, která účinně likviduje tyto rezistentní kmeny, je klíčové pro úspěšné hojení. Microdacyn je jedním z přípravků, který je velmi účinný proti těmto odolným bakteriím.

Působení selektivně a bez Poškození zdravých buněk

Efektivní dezinfekční prostředky působí selektivně na patogenní mikroorganismy, což znamená, že cílí pouze na škodlivé bakterie a viry, zatímco zdravé tkáňové buňky zůstávají nepoškozené. Tím se minimalizuje riziko poškození tkáně a podporuje se přirozený proces hojení. Produkty jako Microdacyn nebo Hemagel jsou navrženy tak, aby působily právě tímto způsobem.

Kvalitní dezinfekční prostředky

Pro ošetření akutních i chronických ran je důležité používat ověřené dezinfekční prostředky. Přípravky jako Microdacyn, Hemagel, Revamil a Hyiodine jsou homologované Ministerstvem zdravotnictví ČR a opatřené bezpečnostními listy. Tyto produkty jsou navrženy tak, aby poskytovaly ideální prostředí pro hojení a zároveň účinně likvidovaly patogenní mikroorganismy.

  1. Microdacyn: Superoxidovaný roztok, který likviduje bakterie, včetně MRSA a VRE, kvasinky, viry včetně HIV a spory. Působí selektivně na patogenní mikroorganismy a nepoškozuje zdravé tkáňové buňky.
  2. Hemagel: Hydrofilní gel urychlující proces hojení rány, snižující riziko komplikovaného hojení a zabraňující hypertrofii jizev.
  3. Revamil: Lékařský med s antibakteriálními vlastnostmi a protizánětlivými účinky, který podporuje rychlé hojení ran.
  4. Hyiodine: Sterilní antiadhezivní prostředek na bázi kyseliny hyaluronové s jodovým komplexem, ideální pro hojení hlubokých a špatně se hojících ran.

Dezinfekce na rány je klíčovým faktorem v prevenci infekcí a podpoře rychlého hojení. Použití kvalitních a ověřených dezinfekčních prostředků zajišťuje bezpečnost a efektivitu ošetření, čímž se výrazně zlepšuje kvalita života pacientů s akutními i chronickými ranami.

Specialista na dezinfekce na rány

Pro více informací a pomoc s výběrem kvalitních dezinfekčních prostředků kontaktujte:

KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.
Božkovská 646/38
326 00 PLZEŇ - Slovany
+420 377 424 999
krasny@szo.cz
SZO.cz


Zdroj úvodního obrázku: Pixabay.com.

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy