Havárie plošiny zranila dvě ženy na zemědělském statku

V sobotu se na zemědělské usedlosti ve Středočeském kraji zřítila výšková plošina; dvě brigádnice utrpěly vážná zranění. Hasiči pomohli s přistáním vrtulníku, záchranná služba je přepravila do nemocnice. Příčina nehody je nejasná. Policisté prověřují technickou závadu či nedbalostní jednání.


V sobotu krátce před půl jednou odpoledne došlo k nešťastné události na zemědělské usedlosti ve Středočeském kraji. Při práci na výškové plošině se zřítila konstrukce zhruba z výšky deseti metrů, přičemž byly dvě brigádnice vážně zraněny.

„Poranění ženy jsou zřejmě dvě brigádnice. Jakou práci v době zřícení plošiny vykonávaly, není zřejmé,“ sdělil mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Příčiny nehody zatím nejsou jasné, avšak členové záchranného týmu ihned poskytli zraněným první pomoc.

Hasiči na místě pomáhali s přípravou místa pro přistání vrtulníků. „Obě ženy jsme po prvotním ošetření předali letecké záchranné službě, která je přepravila do pražských nemocnic na urgentní příjmy,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Marek Hylebrant.

Policisté se případem nadále zabývají. „Budeme prověřovat, zda šlo o technickou závadu, nebo nedbalostní jednání,“ doplnil Truxa. Nešťastná událost tak zatím zůstává bez odpovědí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy