Flóra, fauna a tajemství Tichého údolí

Spojení vědy a přírody v Přírodní rezervace Roztocký háj – Tiché údolí přitahuje milovníky přírody na unikátní přírodovědeckou procházku. Akce vede botanička a zoolog, kteří nabízejí jedinečnou příležitost seznámit se s místní flórou a faunou.


Kreativní spojení vědy a přírody láká milovníky přírody do Přírodní rezervace Roztocký háj – Tiché údolí na unikátní přírodovědeckou procházku. Tento jedinečný zážitek, který vede muzejní botanička RNDr. Klára Nunvářová Kabátová a zoolog RNDr. Oldřich Hovorka, Ph.D., oživuje spojení člověka s přírodou a nabízí jedinečnou příležitost seznámit se s místní flórou a faunou.

Přírodní rezervace Roztocký háj – Tiché údolí, kde probíhá tato unikátní přírodovědecká procházka, je domovem rozmanité hájové a stepní flóry, kterou účastníci procházky budou mít možnost objevovat. Kromě toho se při dobrém počasí mohou také setkat s mnohými zástupci místní fauny.

Sraz účastníků je naplánovaný před bránou muzea, které je vstupní branou do tohoto přírodního ráje. Procházka pak končí na kouzelném místě s názvem Slunečná stráň (souřadnice 50.1476306N, 14.3736225E), a tím se zároveň uzavírá jedno z nejhezčích dobrodružství, které lze zažít v přírodě.

Není třeba zdůrazňovat, že případné nepříznivé počasí může ovlivnit průběh a možnost uskutečnění této výjimečné procházky. Za takových okolností se akce bohužel ruší bez náhrady.

Těšíme se na vás.

Termíny 

4. duben 2024 16:00 - 18:00
1. květen 2024 14:00 - 16:00


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy