Do ulic opět vyjela vánoční kukačka

Kulisy svozovému vozu značky Mercedes-Benz 1830 GL na CNG budou dělat například ulice Karmelitská, Jindřišská nebo ulice Na Kampě.


„Vybrali jsme tedy jednu z nejvíce fotogenických tras v Praze. Na svoz komunálního odpadu bude vůz vyrážet během večerní směny. Ta začíná v 19:00, kdy už je tma a ozdoby tak řádně vyniknou i na fotkách,“ říká Radim Mana, tiskový mluvčí Pražských služeb.

Jelikož většina obsahu pražských popelnic na směsný odpad končí v malešickém Zařízení na energetické využití odpadu, bude vůz k vidění i mimo centrum, a to, když poveze svůj náklad do spalovny.

„To se samozřejmě týká jen svozu směsného odpadu. Když vůz nasadíme na svoz toho tříděného, bude jeho trasa končit na třídicích linkách Pražských služeb,“ vysvětluje Mana klíčový rozdíl.

Stále totiž existuje nezanedbatelné procento lidí, kteří věří, že obsah kontejnerů na tříděný odpad končí na stejném místě jako ten směsný.

Posádka vozu je standardní. Tvoří ji řidič a tři popeláři.

„Kolegové od loňska vědí, že vůz budí pozornost a lidé si jej fotí. Ostatně i na našich komunikačních kanálech jsme na vánoční kukačku měli pozitivní zpětnou vazbu. Budeme mít velkou radost, když Pražané opět budou spontánně fotit náš vánoční popelářský vůz a následně ho publikovat na své sociální sítě,“ dodává závěrem Mana.

Svoz odpadu není o jednom vyzdobeném vozu. Denně brázdí svozové trasy v hlavním městě více než 100 popelářských vozů. Jedna trasa měří v průměru 75 kilometrů.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy