Automatické výrobníky zmrzliny, výrobníky ledu a drtiče pro profesionální gastronomii

Automatické výrobníky zmrzliny a šlehačky, stejně jako stroje na výrobu a drcení ledu, jsou zařízení, která se používají ve zmrzlinárnách, cukrárnách, kavárnách a barech. Výrobu zmrzliny různého druhu zajistí k tomu určené stroje. K výrobě a porcování ledu pro použití v profesionální gastronomii se používají také speciální stroje, tedy výrobníky kostek ledu a drtiče. Než se rozhodneme pro koupi některého ze strojů, pojďme se s nimi trochu blíže seznámit.


Automatický výrobník zmrzliny

Jaký automatický výrobník zmrzliny zvolit pro nově otevíranou zmrzlinárnu nebo cukrárnu? Záleží na tom, jaké pochutiny chceme vyrábět. Pokud se rozhodneme pro řemeslnou zmrzlinu a sorbety na bázi ovoce nebo přírodních šťáv, bude nejlepším přístrojem kontinuální výrobník freezer. V takové situaci se vyplatí mít ve výbavě pasterizátor, tedy stroj zodpovědný za pasterizaci, skladování a zrání základu pro další výrobu zmrzliny. Zmrzlinárny, které nabízejí omezené množství příchutí a vyrábějí pochutinu v menším množství, často používají kombinované stroje, které v jednom přístroji nabízí funkci frezeru a pasterizátoru. Pro výrobu tradiční italské zmrzliny je nejlepší zvolit zmrzlinový stroj typu soft, který lze použít i na výrobu mražených jogurtů. Navrhujeme zvážit investici do emulgátoru, který pomáhá ušetřit spoustu drahocenného času při přípravě konkrétní chuťové směsi.

Automatický výrobník šlehačky

Automatické výrobníky šlehačky zajistí rychlou výrobu velkého množství šlehačky, jsou tedy výbornou alternativou k sifonům. Moderní technologie zaručí vysoký stupeň provzdušnění výsledného produktu a jeho neměnnou a stabilní strukturu. Díky použití vzduchu, namísto oxidu dusného, má šlehačka z automatického výrobníku neutrální chuť a perfektní hustotu. Pokud nám tedy není kvalita tohoto produktu v nabízených dezertech lhostejná, je volba automatického výrobníku šlehačky namísto sifonu samozřejmostí.

Výrobník ledových kostek a drtiče ledu

Každý profesionálně vybavený bar by měl mít k dispozici výrobník ledových kostek a drtič ledu, tedy zařízení sloužící k jeho výrobě a nadrcení a potřebnou frakci. Led se bez ohledu na roční období přidává do různých alkoholických nápojů, koktejlů a nápojů. Používá se také ke chlazení šampaňského nebo vína podávaného na stůl ve speciálním kbelíku.

Profesionální výrobníky ledových kostek se vyrábí ve dvou variantách – se zásobníkem a bez něj. Výrobníky ledu se zásobníkem jsou pohodlnější a rychlejší, protože odpadá přesypávání vyrobených kostek ledu do jiné nádoby. Výrobník ledových kostek vyrábí led rozprašováním vody na výparník, díky tomu jsou odstraněny všechny nečistoty a vzduchové bubliny v ledu. V případě přenosného výrobníku ledových kostek menších rozměrů se led vyrábí zalévací metodou, takže ledové kostky většinou nejsou dokonale průhledné. Výhodou je, že malé výrobníky ledu nevyžadují trvalé připojení k vodě a odpadu. Rozmanité rozměry a kapacity výrobníků ledových kostek umožňují vybrat si zařízení optimálně přizpůsobené potřebám konkrétní provozovny.

Led můžeme drtit na požadované frakce různými způsoby, je to možné ručně, ale pokud nechceme ztrácet drahocenný čas, pak součástí základního vybavení baru musí být drtič ledu. Toto zařízení slouží nejen k drcení hotových kostek, ale také k výrobě sorbetů nebo chlazení některých výrobků. Na výběr jsou dva typy drtičů – ruční a elektrické. Ruční drtiče ledu jsou cenově dostupné a ekonomicky úsporné, protože nespotřebovávají elektřinu. Elektrické drtiče ledu jsou mnohem výkonnější než ruční modely. Využívají se především v podnicích s vysokou poptávkou po ledové tříšti, tedy ve větších restauracích a barech, klubech a obchodech s potravinami.

Zdroj obrázku: Pexels.com

Fotogalerie
Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy