8 nejkrásnějších světových destinací pro paddleboarding

Paddleboarding neboli SUP (Stand Up Paddleboarding) je vodní sport, který si získává stále více fanoušků po celém světě. Tato aktivita nabízí nejen skvělou zábavu, ale také vydatný trénink celého těla, při němž máte možnostkochat se krásami přírody. Které světové destinace stojí za proplutí na paddleboardu?


1. Havaj, USA

Havaj je ráj a z hlediska vodních sportů to platí dvojnásob. Křišťálově čisté moře, nádherné pláže, úchvatné scenérie – to jsou pro jízdu na paddleboardu ideální podmínky. Jednou z nejoblíbenějších lokalit je North Shore na Oahu, kde můžete navštívit klidné laguny a zblízka pozorovat mořské želvy a exotické ryby.

2. Bora-Bora, Francouzská Polynésie

Bora-Bora je synonymem pro nádhernou přírodu. Překrásné laguny lemované korálovými útesy jsou lahodnou pastvou pro všechny oči, které tam zavítají. Při plavbě můžete mimo jiné pozorovat žraloky, rejnoky a další mořské živočichy.

3. Bali, Indonésie

Bali je rájem surfařů a nově také paddleboardistů. Navštivte oblasti Sanur či Canggu, ve kterých si přijdou na své začátečníci i pokročilí. Užijte si plavbu podél úchvatných pobřeží a užívejte si dary tropického ráje.

4. Jezero Tahoe, USA

Pokud vás láká jezerní paddleboarding, vyzkoušejte jezero Tahoe na hranicích států Kalifornie a Nevada. Horské jezero se pyšní průzračnou azurovou vodou a je lemování majestátními horami. Zkrátka úžasné scenérie na každém kroku (tempu).

5. Algarve, Portugalsko

Jižní pobřeží Portugalska, známé jako Algarve, přímo vybízí k plavbě na paddleboardu. Proplout můžete skrz skalnaté útesy a jeskyně a následně si odpočinout v jedné z malebných zátok. Kdo by odolal?

6. Jezero Louise, Kanada

Chcete vyzkoušet paddleboarding mimo tropické teploty? Zajeďte si ke kanadskému ledovcovému jezeru Louise v národním parku Banff. Ubytovat se můžete přímo na pobřeží ve velkém železničním hotelu Fairmont Chateau Lake Louise, postaveném na počátku 20. století.

7. Velký bariérový útes, Austrálie

Jedním z nejkouzelnějších míst pro paddleboarding je Velký bariérový útes lemující severovýchodní pobřeží Austrálie. Toto korálové území je domovem mnoha exotických druhů ryb a mořských živočichů, které můžete z prkna nerušeně pozorovat.

8. Pobřeží v Amalfi, Itálie

Nechce se vám příliš daleko? Vyzkoušejte romantické prostředí pobřežního města Amalfi. Blankytné moře si na paddleboardu můžete užít v celé provincii Salerno – obzvlášť nádhernou jízdu zažijete při západu slunce.

Zdroj obrázku: Amir Photo / Shutterstock.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy