Prohlídka větrných elektráren u Věžnic

V sobotu 22. června od 10 do 16 hodin se můžete zúčastnit prohlídky větrných elektráren u Věžnic poblíž Polné na Vysočině. Akce zahrnuje prohlídku s odborným výkladem, občerstvení, atrakce a soutěže. Elektrárny provozuje ČEZ Obnovitelné zdroje. Vstup zdarma s parkováním.


V sobotu 22. června od 10 do 16 hodin máte unikátní možnost prozkoumat větrné elektrárny u Věžnic poblíž Polné na Vysočině. U jedné z turbín jsme připravili prohlídku přízemí interiéru věže s výkladem odborníka. Na akci nebude chybět stan s občerstvením, atrakce a soutěže pro děti i dospělé nebo možnost projet se elektromobilem. Pro návštěvníky je zajištěno parkování. Vstup je zdarma.

Větrné elektrárny u Věžnic byly postaveny koncem roku 2009, jejich provozovatelem je společnost ČEZ Obnovitelné zdroje. Každý z dvojice moderních strojů REpower MM92 má instalovaný výkon 2,05 MW, hmotnost 254,8 tun, celkovou výšku 126 metrů. Rotor ve výšce 80 metrů má průměr 92,5 metru.

Věříme, že právě formou osobní zkušenosti a možnosti prožít den takříkajíc přímo s větrnými elektrárnami si lidé mohou udělat skutečně vlastní názor na přínos větrné energetiky. Je to v souladu s naším záměrem, aby se elektrárny staly přirozenou součástí zdejšího prostředí a za své je vzali obyvatelé i návštěvníci kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024