Zmrzlina v pražské zoo obohatí zvířata i návštěvníky

Zmrzlina v Zoo Praha slouží jako potrava a obohacení pro zvířata, stimulující jejich fyzickou a mentální aktivitu. Pro návštěvníky je zmrzlina k dispozici na třinácti místech areálu v různých variantách, včetně bezlaktózových. Akce "Zmrzlinové osvěžení" proběhne 24. srpna u vybraných zvířat.


V sobotu 24. srpna čeká obyvatele Zoo Praha zmrzlinové osvěžení. Speciální mražené pochoutky dostanou gorily, sloni, lachtani nebo třeba lední medvědi. Zmrzlinu si na 13 místech v zoo mohou koupit i návštěvníci.

Pro zvířata je tato zmrzlina nejen potravou, ale také enrichmentem, tedy stimulem jejich fyzické i mentální aktivity. Pro návštěvníky je takové zpestření zážitkem – zejména tehdy, když se mohou sami také osvěžit. Zmrzlinu zakoupí lidé hned na třinácti místech v areálu Zoo Praha. K výběru je balená, kopečková i točená zmrzlina včetně bezlaktózových variant.

Zmrzlinové osvěžení u zvířat v sobotu 24. srpna

10:00 medojedi – vnitřní expozice v Africe zblízka

10:00 rodinná skupina goril nížinných – Rezervace Dja

10:30 nestoři kea – Rákosův pavilon

11:00 lední medvědi – Expozice ledních medvědů

13:30 lachtani jihoafričtí – Expozice lachtanů

14:00 kotulové veverovití – Opičí ostrovy

14:00 štětkouni afričtí a kočkodani Brazzovi – Rezervace Dja

14:30 sloni indičtí – Údolí slonů

15:00 samčí skupina goril nížinných – Centrum Méfou

Návštěvníci zakoupí kopečkovou zmrzlinu U Supa, U Hrocha, v Rezervaci Bororo, v Gočárových domech a v občerstvení Trilobit. Točená je pak čeká U Gibona a v restauraci Gaston s tím, že bezlaktózovou variantu sorbetu nabízí spolu s točenou zmrzlinou třeba stánek u ledních medvědů, Obora, Černohouska a restaurace Gulab i Oceán. V Oceánu či v Gastonu jsou v nabídce také nanuky a ledová tříšť.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy