Zloduch z Evropské - policie ho dopadla ráno

Ve středu odpoledne žena nahlásila neznámého muže s úmyslem spáchat trestný čin v budově na Evropské ulici. Policie v Dejvicích muže nenašla, ale zadržela ho následujícího rána. Muž má za sebou konflikty a škody.


Ve středu kolem patnácté hodiny odpolední kontaktovala žena tísňovou linku 158 s naléhavým varováním. Byla rozrušená a informovala policisty, že právě mluvila s neznámým mužem před kancelářským domem v Evropské ulici. Podle jejích slov měl muž v úmyslu spáchat závažný trestný čin uvnitř uvedené budovy.

Mluvčí pražské policie Jan Rybanský popsal, že oznamovatelka poskytla popis muže, který však mezitím zmizel. Na místo incidentu do Dejvic vyrazily policejní hlídky s dlouhými zbraněmi a prohledávaly okolí, ale pátrání se ukázalo jako neúspěšné. Kriminalistům se podařilo muže nalézt až v ranních hodinách následujícího dne.

Při dalším šetření zjistili policisté, že muž již 29. května má za sebou konflikt s plynovou pistolí před hudebním klubem v Holešovicích. Následně způsobil škody na hasičské stanici, kde byl zadržen za pomoci donucovacích prostředků. Toto chování přimělo policisty ke zvýšené ostražitosti a k dalšímu prověřování jeho aktivit.

Policisté vyčíslili škodu, kterou muž způsobil, na několik desítek tisíc korun. Muž nyní čelí obviněním z několika trestných činů, včetně výtržnictví, poškození cizí věci, nebezpečného vyhrožování a šíření poplašné zprávy. V případě uznání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy