Vyšehrad: Přednáška o historii předání pevnosti Praze

Zjistěte více o téměř deset let trvajícím procesu předání vyšehradské pevnosti městu Praze na přednášce "Předání Vyšehradu Praze", která proběhne 17. srpna 2024 jako součást akce Císař na Vyšehradě. Přednáška se uskuteční v komorním sále na Purkrabství a nabídne bohatý vizuální materiál.


Přednáška - Předání Vyšehradu Praze

17. srpen 2024 12:45 - 13:30 a 16:45 - 17:30
Vyšehradská pevnost má za sebou bohatou historii, kterou se můžete dozvědět na přednášce "Předání Vyšehradu Praze". Tato fascinující akce je součástí celodenního programu "Císař na Vyšehradě" a přinese detailní pohled na složitý proces převodu pevnosti s vojenským erárem do rukou města Prahy, který trval téměř deset let od roku 1909 do roku 1919.

Místo konání

Komorní sál Purkrabství na Vyšehradě poskytne ideální prostředí pro tuto historickou přednášku, kterou povede Ing. arch. Petr Kučera, Ph.D., ředitel NKP Vyšehrad. Přednáška bude doplněna bohatým vizuálním materiálem, který přiblíží nejen samotný proces předání, ale také různé návrhy a diskuse, které jej provázely.

Obsah přednášky

Účastníci se dozvědí více o debatách ohledně smyslu předání pevnosti, výši odkupní ceny a její návratnosti, ale také o možnostech dalšího rozvoje Vyšehradu. Klíčovou otázkou bylo, zda Vyšehrad zastavět, nebo jej přeměnit v památník českého národa. Nakonec zvítězil konzervační přístup a parková úprava. Ale jaké byly další návrhy a jak mohl Vyšehrad vypadat? To vše se dozvíte na této jedinečné přednášce.

Nenechte si ujít tuto příležitost ponořit se do historie Vyšehradu a objevit zajímavé detaily, které formovaly jednu z nejvýznamnějších pražských památek. Přednáška "Předání Vyšehradu Praze" je příležitostí pro všechny milovníky historie a architektury získat hlubší vhled do proměn tohoto ikonického místa.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy