U nově vznikajícího parku U Vody otevřela Praha 7 novou školku

Sedmá městská část opět rozšiřuje kapacity svých mateřských škol.


Nové detašované pracoviště MŠ U Uranie pro 18 dětí vzniklo ve zrekonstruovaném objektu v ulici Varhulíkové 12, jen pár metrů od nově vznikajícího parku U Vody.

„Holešovice se v posledních letech proměňují v jednu z nejvyhledávanějších rezidenčních čtvrtí a my na radnici musíme s touto proměnou držet krok. Tam, kde přibývají byty, musí nutně přibývat také školy, školky, hřiště a parky. Děláme vše proto, abychom nezaspali – Holešovice v příštích letech dostanou novou základní školu pro téměř 600 žáků, u Vltavy chystáme krásný velký park a jen pár kroků od něj se nám nyní podařilo otevřít další novou školku,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.
„V uplynulém volebním období jsme navýšili kapacitu pro předškolní děti o 90 míst. V tomto úsilí je však třeba neustále pokračovat, aby se rodiče na Sedmičce mohli i do dalších let spolehnout, že se o jejich děti postaráme. Využíváme proto každé příležitosti, kdy se naskytnou vhodné prostory, kde by mohla školka nebo alespoň dětská skupina vzniknout,“ řekla radní Prahy 7 pro školství a vzdělávání Hana Šišková.

Taková příležitost se městské části naskytla, když hl. m. Praha zrekonstruovalo dům v ul. Varhulíkové 12, který je zčásti využíván jako sklad ztrát a nálezů. Radnice Prahy 7 se s hlavním městem dohodla, že by nevyužité prostory mohla upravit pro potřeby mateřské školy. V rámci stavebních úprav, které zde probíhaly od ledna do září tohoto roku, došlo ke změně vnitřních dispozic objektu, instalaci nových rozvodů, rekonstrukci podlah, instalaci obkladů, omítnutí a výmalby stěn, výměně oken a dveří, zajištění technického zázemí, gastroprovozu a kompletního vybavení školky nábytkem, zařizovacími a herními prvky.

Náklady vyšly cca na 9 milionů korun včetně DPH, z toho 6,3 mil. Kč pokryla dotace hl. m. Prahy.  

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy