Šumavský Děs: Paměti okultní Je Šumava okultním místem?

Šumavský Děs, bájná bytost, pokračuje ve svých pochmurných memoárech. A Václav Votruba pokračuje v jejich sepisování.


Kniha Šumavský Děs: Paměti okultní je první sbírkou, která vychází pod nakladatelstvím Golden Dog. Šest uzavřených povídek, které vám dají nakouknout do tajemné historie Šumavy. Poznejte místa, kam se nejspíš nebudete chtít podívat sami.

Opět se ocitáme ve světě Šumavského Děsa. Bájné bytosti, která žije celá staletí ve stínech, odkud sleduje všemožné temné a strašlivé rejdy. Bytosti, která se straní lidí, ale k jednomu člověku má důvěru. K Václavu Votrubovi. Ten již roky sepisuje Děsovy memoáry, čímž vrací na světlo světa pradávné krví zalité příběhy.

V knize vás jich čeká šest, přičemž se podíváme i daleko za hranice Šumavy. Všechny mají jedno společné – okultismus, jímž jsou prodchnuty. Tak jaké příhody se mohly stát i ve vašem okolí? Než se naplno ponoříte do čtení, raději zamkněte, zavřete okna a podívejte se pod postel!

Václav Votruba se narodil v Domažlicích, odkud se v 19 letech přestěhoval do Českých Budějovic, které mu učarovaly. Několik let byl profesionálním novinářem, dnes se živí především jako copywriter a fotograf. Kromě toho je muzikantem a v neposlední řadě aktivním spisovatelem.

V roce 2016 vydal svůj první román Na pokraji a první díl hudební publikace Kniha kovu, která získala ocenění Břitva za nejlepší tuzemskou rockovou knihu roku. Druhý díl vyšel v roce 2017, třetí o rok později (také získal cenu Břitva). K hudebním publikacím patří ještě kniha mapující pětapadesát nahrávek s ženským zpěvem Monumenty I. (2019), výročně vzpomínková Dark Angels: Patnáct let v temnotách (2019) či biografie Dělníci kovu I: Necrocock (2020).

Na vlastní beletristickou tvorbu navázal dvoudílnou sbírkou lokálních strašidelných příběhů Šumavský Děs (2017) a Šumavský Děs II (2018), psychologickým hororovým thrillerem Insomnie (2018) a blackmetalovým hororovým thrillerem Krev černých vran (2019). S jeho povídkou jste se však mohli setkat již ve sbírce Jihočeský horor (Golden Dog, 2021).

Šumavský Děs: Paměti okultní je na trhu od 31. října 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/sumavsky-des-pameti-okultni/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy