„Student v Praze 8 vyhrožoval střelbou: Airsoftky a nože ve škole“

Osmnáctiletý student v Praze 8 vyhrožoval spolužákům střelbou; měl u sebe airsoftové zbraně a nože. Incident se stal na škole Trivis. Ředitel potvrdil přijetí bezpečnostních opatření. Student projevoval nenávist a schvaloval dřívější střelbu na Filozofické fakultě s 14 oběťmi. Byl obviněn z nebezpečného vyhrožování; hrozí mu až 3 roky vězení, ale soud vazbu zamítl.


Kriminalisté zadrželi osmnáctiletého studenta ze střední školy v Praze 8, který vyhrožoval spolužákům vystřílením jejich třídy. Mladík měl u sebe airsoftové a vzduchové zbraně, stejně jako nože. Podle informací MF DNES konkrétním studentům vyhrožoval, což vedlo k jejich obavám a vyhledání pomoci u rodičů.

Incident se týkal střední školy Trivis a Vyšší odborné školy prevence kriminality v Hovorčovické ulici. Ředitel školy Jan Dalecký potvrdil, že na základě oznámení od rodičů byla škola nucena přijmout okamžitá bezpečnostní opatření. Zacílili zejména na to, aby se situace nevyhrotila a pastivy se pokusili mladíka začlenit zpět mezi spolužáky.

Policie zjistila, že student slovně vyhrožoval a otevřeně projevoval nenávist vůči některým spolužákům. Dokonce prohlašoval, že si hodlá pořídit zbrojní průkaz a schvaloval minulou tragédii střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, která si vyžádala 14 obětí.

Ten večer vzpomínali lidé na oběti tragické události na různých pietních místech po celé Praze. Modlitbu za zesnulé vedl český kněz Tomáš Halík v kostele Svatého Salvátora. Fotografie těchto míst a emocí kolem nich oživují památku zemřelých a projevují solidaritu s jejich rodinami.

Kriminalisté zasáhli přímo v místě bydliště podezřelého, kde byly zbraně nalezeny. Jedná se o zbraně volně dostupné pro osoby starší 18 let bez nutnosti zbrojního průkazu. Student byl obviněn z nebezpečného vyhrožování a schvalování trestného činu, za což mu hrozí až tři roky vězení. Soud návrh na vzetí do vazby neakceptoval, takže vyšetřování bude vedeno na svobodě.

Loňskou vánoční tragédii tím však připomenul veřejnosti. Při střelbě na Filozofické fakultě univerzity zemřelo 14 osob, další byli zraněni. Pachatel střelby, čtyřiadvacetiletý student, po činu spáchal sebevraždu, a několik dní předtím zabil jiného muže a jeho malé dítě.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy