Škoda Enyaq iV a Škoda Octavia jsou vítězi čtenářské ankety „Best Cars 2021“

Vůz ENYAQ iV zvítězil v kategorii „Kompaktní SUV a terénní vozy“ a čtvrtá generace modelu OCTAVIA triumfuje jako nejlepší importovaný vůz střední třídy.


V uznávané čtenářské anketě „Best Cars 2021“ německého odborného časopisu „auto motor und sport“ oslavila česká automobilka hned dvě vítězství. Ve 45. ročníku čtenářské ankety zvolilo více než 101.000 účastníků oba modely značky ŠKODA za vítěze mezi importovanými vozy ve svých kategoriích. 

  • Model ENYAQ iV vyhrál hned při své první účasti v kategorii „Kompaktní SUV a terénní vozy“.

  • OCTAVIA se v anketě prosadila již po deváté a zajistila tak tento rok titul nejoblíbenějšího importovaného kompaktního vozu. Čtenáři mohli vybírat z celkem 378 modelů v jedenácti kategoriích. 

Pro nový model ŠKODA ENYAQ iV to byl působivý vstup do uznávané čtenářské ankety „Best Cars“ magazínu „auto motor und sport“. V hodnocení importovaných vozů v nejsilněji zastoupené kategorii „Kompaktní SUV a terénní vozy“ se toto elektrické SUV s 12,9% hlasů prosadilo mezi 52 konkurenty a získalo tak své první mezinárodní ocenění. 

ENYAQ iV je prvním sériovým modelem značky ŠKODA, postaveným na modulární elektrifikované platformě (MEB) koncernu Volkswagen. Nabízí se s pohonem zadních nebo všech kol, pro každodenní užití má dostačující dojezd více než 520 kilometrů v cyklu WLTP. V neposlední řadě interiér vozu poskytuje velkorysou prostornost. Jedny z předností vozu ŠKODA ENYAQ iV jsou nové individuální možnosti vzhledu interiéru inspirované moderním bydlením: Designové varianty nahrazují klasické výbavové stupně.

Čtvrtá generace modelu ŠKODA OCTAVIA svou první účastí v anketě „Best Cars“ plynule navázala na sérii úspěchů svých předchůdkyň. Se 16,2% všech hlasů dali čtenáři přednost bestselleru značky ŠKODA před 27 konkurenty. ŠKODA OCTAVIA je již poosmé v historii udělování této ceny zvolena nejoblíbenějším importovaným kompaktním vozem, jednou už OCTAVIA triumfovala mezi vozy střední třídy. Ve své čtvrté generaci je OCTAVIA emocionálnější, prostornější, bezpečnější a nabízí více možností konektivity než kdykoli předtím. Navíc jsou dostupné různé pohony: vedle efektivních benzínových a naftových motorů má úspěšný model i pohon na zemní plyn, pohon s technologií mild hybrid a také s plug-in hybridní motorizací.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy