Simulovaná vesmírná mise PROMISE: Sledujte přípravy astronauta ESA Aleše Svobody v Praze

Od 6. do 8. září 2024 se v Praze uskuteční simulovaná vesmírná mise PROMISE, během níž se astronaut Evropské kosmické agentury (ESA) Aleš Svoboda zúčastní tréninkové simulace letu na Měsíc. Akce se koná před Fakultou strojní a elektrotechnickou ČVUT a veřejnost může sledovat různé fáze mise, včetně extravehikulárních aktivit.


V termínu od 6. září 2024 do 8. září 2024 se v ulici Technická, Praha 6, uskuteční simulovaná vesmírná mise PROMISE. Hlavní hvězdou této události je záložní astronaut Evropské kosmické agentury Aleš Svoboda, který společně s týmem vědců a odborníků provede simulaci letu na Měsíc. Mise proběhne v unikátním tréninkovém centru Little Moon City Prague (LMCP), které poskytuje ideální prostředí pro trénink astronautů a vědecký výzkum v extrémních podmínkách.

Mise PROMISE je rozdělena na dvě hlavní části: vědeckou a popularizační. V rámci vědecké části se posádka, kterou kromě Aleše Svobody tvoří konstruktér Matyáš Šanda a odborník na hyperbarickou medicínu Dr. Miroslav Rozložník, zúčastní 48hodinové izolace v habitatu Hydronaut H03 DeepLab. Během této simulace letu na Měsíc budou prováděny různé vědecké experimenty a izolované výstupy na \


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy