Provokatéra bodnul nožem

Kriminalisté čtvrtého pražského obvodu pátrají po muži, který na jiného zaútočil nožem ve stanici pražského metra Kačerov.




V druhé polovině října jsme v nočních hodinách přijali na linku 158 oznámení o konfliktu mezi dvěma muži na nástupišti pražského metra Kačerov. Oznamovatelka uvedla, že jejího známého někdo bodnul nožem a potřebuje lékařskou pomoc. Na místo se dostavila záchranná služba, která zranění muži ošetřila. Napadený však odmítal po celou dobu spolupracovat a to jak s lékaři, tak i s policisty proto nebylo snadné zjistit, co se na místě stalo. Následným šetřením kriminalisté však zjistili totožnost svědka, který jim pomohl danou událost přiblížit. Muži se vzájemně neznali a již při předchozí jízdě autobusem MHD mezi nimi mělo dojít ke slovní rozepři, kdy se však situace uklidnila. Netrvalo to ale dlouho. Poté co se oba přesunuli na nástupiště stanice metra Kačerov, začali se znova dohadovat a jeden z nich se snažil pravděpodobně o vyhrocení situace. Hádka pak vyústila v útok, kdy jeden z mužů vytáhl nůž a svého protivníka bodnul do břicha. Útočník z místa následně odjel metrem směrem do stanice Háje. Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podoba hledaného muže zachycena. V souvislosti s tím, žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti útočníka ale i po svědcích události, kteří byli konfliktu přítomni. V případě, že muže na záznamu poznáváte nebo k němu máte jakékoliv informace, kontaktujte prosím linku 158.

Kriminalisté v současné době událost vyšetřují jako zločin těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kdy muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody ve výši až deset let.

por. Kristýna Zelinková- 23. října 2024 Související dokumenty Napadení nožem.mp4
Velikost souboru:93,2 MB / formát MP4



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy