Při loupeži přišel o oko

Kriminalisté zadrželi tři muže, kteří chtěli v parku oloupit poškozeného. Jeden z nich mu vystřelil oko.




Kriminalisté z oddělení vražd v minulých dnech v součinnosti se zásahovou jednotkou pražské policie zadrželi tři muže pro podezření ze spáchání trestných činů loupež a výtržnictví. Podezřelí se domluvili, že vylákají sedmadvacetiletého poškozeného do parku Podviní v Praze 9, kde ho pod záminkou nespecifikovaného obchodu oloupí.

Ve čtvrtek 20. června ve dvě hodiny ráno ke schůzce došlo. Jeden z podezřelých pak na poškozeného v parku po chvíli zaútočil ve snaze, že ho společně s kumpány oloupí, ale ten se začal bránit. Vše skončilo tím, že útočník vytáhl zatím neustanovenou, pravděpodobně plynovou nebo kuličkovou zbraň a několikrát mu vystřelil do obličej. Pak všichni tři podezřelí z místa odešli.

Zraněný muž musel vyhledat lékařskou pomoc a podstoupil operaci s prognózou trvalé ztráty funkce pravého oka.

Kriminalisté u podezřelých, kteří jsou ve věku od 17 do 19 let, podali podnět k jejich vzetí do vazby, čemuž soud vyhověl a dva z nich do vazby vzal. V případě odsouzení jim hrozí tresty v rozmezí od pěti až do deseti let a to vzhledem k tomu, že dva z nich jsou mladiství. Jinak by jednomu hrozil dvanáctiletý trest a zbylým dvěma desetiletý. Všichni jsou cizinci, z nichž dva mají kriminální minulost, a není to první případ, který s nimi policisté řeší.

mjr. Jan Daněk - 25. 9. 2024 Související dokumenty Jeden ze zadržených.mp4
Velikost souboru:46,0 MB / formát MP4



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy