Předseda NSA podpořil Českou boxerskou asociaci ohledně neúčasti na MS

Předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek se v pátek sešel s prezidentem České boxerské asociace (ČBA) Markem Šimákem, aby prodiskutovali postoj ČBA vůči účasti Rusů a Bělorusů na mistrovství světa.


Marek Šimák informoval NSA, že Česká boxerská asociace kvůli účasti Rusů a Bělorusů pod jejich státními vlajkami se rozhodla společně s ostatními partnery jako jsou Spojené státy americké nebo Irsko k neúčasti na MS.

„Postoj České boxerské asociace chápu a sdělil jsem panu prezidentovi Šimákovi, že má mou plnou podporu. Postoj NSA je jasný – dokud probíhá ruská agrese na Ukrajině, není prostor k tomu , aby se ruští sportovci účastnili jakýchkoliv mezinárodních soutěží. Je našim cílem společně s ostatními evropskými zeměmi přesvědčit Mezinárodní olympijský výbor o tom, aby se vzdal veškerých úvah o účasti Rusů a Bělorusů, byť pod neutrálními vlajkami, dokud probíhá ruská agrese na Ukrajině,“ uvedl k jednání předseda Národní sportovní agentury.
„V případě boxerského mistrovství světa ruský prezident světového boxu žádnou diskuzi o účasti Rusů ani nepřipustil a proto vedení Česká boxerské asociace rozhodlo o neúčasti na nadcházejících Mistrovství světa,“ uvedl prezident České boxerské asociace Marek Šimák.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy