Praha hledá nového ředitele DDM

Pražský magistrát oznámil vyhlášení konkurzu na nového ředitele DDM ve Vinohradech, po ukončení šestiletého funkčního období Jana Rybářika. Přestože jej zaměstnanci a rodiče podporovali, nebyl znovu jmenován kvůli nesouladu se zájmy zřizovatele.


Pražský magistrát oznámil rozhodnutí vyhlásit konkurz na nového ředitele DDM ve Vinohradech, poté co Janu Rybářikovi skončilo šestileté funkční období. Navzdory obrovské oblibě mezi zaměstnanci a rodiči dětí, kteří ho aktivně podporovali peticí, nebyl znovu jmenován kvůli údajnému nesouladu se zájmy zřizovatele.

Rybářik, který vedl DDM po dobu šestnácti let, se ocitl v poslední kategorii hodnocení magistrátu. Důvodem jeho neúspěchu bylo především nedostatečné řízení organizace a neshody ohledně komunikace. Magistrát uvedl, že stávající systémy a metody neodpovídají současným trendům a postupům. Vedení organizace však podrobně nesouhlasí, poukazuje na zavedení interaktivních tabulí, tabletů do výuky a dalších moderních technologií.

Rozhodnutí provizorně jmenovat Libora Bezděka z DDM v Karlíně vyvolalo nespokojenost mezi zaměstnanci. Šestadvacet z nich bylo natolik rozhořčeno, že hrozili výpovědí. „Nebudeme si to líbit a přihlédneme, co přinesou další kroky,' uvedl zástupce ředitele Liboslav Matoušek.

Podle vyjádření Antonína Klecandy, pražského radního pro školství, byl konkurz vyhlášen, aby magistrát získal jiný pohled na řízení organizace. „Rozhodnutí je plně v kompetenci zřizovatele a nesoulad se zájmy byl zřejmý,“ dodal Klecanda, přestože Rybářikovy výsledky byly Českou školní inspekcí hodnoceny pozitivně.

Přestože výsledky inspekce doporučily pouze posílení personálu na recepci, magistrát trvá na svém rozhodnutí. Matoušek námitky vedení DDM označil za neadekvátní: „Reflektujeme nové trendy a držíme krok s dobou.“

Rybářik se plánuje proti rozhodnutí dále bránit a hodlá pokračovat v dokládání zkreslení hodnocení. „Nikdo mi nebyl schopen přesně říct, co znamená nesoulad v komunikaci,“ uvedl Rybářik. Samozřejmě, že nesoulad o pozdním zveřejnění smluv není podle něj dostatečným důvodem k odvolání.

Zda se Rybářik opět postaví do čela organizace, bude zřejmé na podzim, kdy proběhne nový konkurz. Do té doby bude DDM ve Vinohradech řídit Libor Bezděk, který zůstane ve funkci do definitivního rozhodnutí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese