Praha 2 revitalizuje okolí kostela sv. Ludmily

Radnice navazuje na předchozí revitalizace parku, které proběhly v letech 2002 a 2010.


Stavební a sadovnické práce na náměstí Míru budou pokračovat až do května příštího roku.

„Plánovanou revitalizací projdou parkové komunikace ve východní části náměstí a především sadové plochy přilehlé ke kostelu. Současně dojde k rozšíření stávajícího závlahového systému. Jedním z impulzů probíhající renovace byl i dlouhodobě neutěšený stav zeleně u výstupu z metra,“ uvedl k záměru radnice Václav Vondrášek, místostarosta Prahy 2 pro oblast životního prostředí, výstavby, územního rozvoje a památkové péče.

Kromě předláždění rozpadlé a propadlé mozaikové dlažby budou stávající pěšiny z asfaltu a zámkové dlažby nahrazeny pražskou mozaikou, osazeny novými žulovými krajníky a dojde i k repasování stávajícího mobiliáře (laviček). V blízkém okolí kostela bude položena nová dlažba z původní mramorové mozaiky a okolní zeleň bude chráněna kovovým plůtkem.

V rámci realizace sadových úprav dojde k odbornému ošetření dřevin, založení nových trvalkových záhonů jak před kostelem, tak za kostelem sv. Ludmily, vysazení nových keřů (šeřík zakrslý, magnolie, šeřík obecný, jalovec polehlý) a k rekultivaci travní plochy s volnou výsadbou (krokus – směs barev). Trvalkový záhon za kostelem sv. Ludmily je navržen s kombinací cibulovin, sladěn do lila fialové barvy. Záhon bude po celé vegetační období velmi atraktivní, protože tvary květů a celkový vzhled se navzájem bude rychle měnit. Současně dojde k rozšíření stávajícího závlahového systému.

Náklady na stavební a sadovnické práce činí včetně daně z přidané hodnoty celkem 8 458 721 Kč.

Předchozí částečná rekonstrukce parku proběhla v roce 2002, v roce 2010 došlo k rozšíření závlahového systému a doplnění mobiliáře parku. Poblíž parku byly Instalovány i podzemní kontejnery na tříděný odpad. 

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.08.2021 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy