Praha 2 finančně podpoří letní dětské tábory

Městská část Praha 2 poskytne Domu dětí a mládeže Prahy 2 příspěvek na uspořádání letních dětských táborů v souhrnné výši 283 tisíc korun.


Radnice tak finančně podpoří konkrétně dva tábory určené pro děti ze sociálně slabých rodin a jeden již tradiční dobrodružný tábor s brannou tématikou. Poskytnutí veřejné finanční podpory dnes schválilo zastupitelstvo.

„Sport a pohyb na čerstvém vzduchu v kruhu vrstevníků je pro zdravý vývoj dětí zásadní. Zvlášť v posledních letech, kdy jsme všichni prožívali nelehké období pandemie. Období, kdy děti trávily čas více doma u počítačů, než venku, a na zdravý pohyb často zapomínaly. Není třeba nad tím lamentovat, je nutné s tím něco dělat. Proto jsme se u nás v Praze 2 rozhodli pokračovat v podpoře pořádání letních dětských táborů. V letošní nabídce samozřejmě nebude chybět ani dobrodružný tábor s brannou tématikou, kde si děti zvýší svoji fyzickou kondici a získají dovednosti, které se jim mohou kdykoliv v průběhu života hodit,“ uvedla ministryně obrany a zároveň radní Prahy 2 Jana Černochová.

Čtrnáctidenní dobrodružný letní tábor pro děti s brannou tématikou, na kterém DDM Praha 2 spolupracuje s členy Aktivních záloh AČR se letos bude konat v Máchově mlýně již pošesté v řadě. Radnice letos počítá také s podporou letních táborů pro děti ze sociálně slabých rodin, pro tento účel vyčlenila celkem 185 tisíc korun. Příspěvek pokryje částečně náklady na pořádání nejen klasického týdenního tábora, ale tábora příměstského. Kromě toho radnice nově nabízí i pomoc těm rodičům a samoživitelům, kteří nemohou z finančních důvodů dítě na tábor poslat. 

„Rostou ceny energií, rapidně se vše zdražuje. Zvyšuje se inflace a rostou náklady nejen na každodenní život, ale také na volnočasové aktivity dětí. Tábory letos budou ve většině případů také dražší a mnoho rodičů, zejména pak samoživitelů, si takový výdaj nemohou dovolit. Těmto rodinám jsme se proto rozhodli pomoci. Nabízíme jim prostřednictvím nadačního fondu městské části Dvojka srdcem příspěvek na letní tábor do výše tří tisíc korun. Pomoc je pro žadatele samozřejmě anonymní. Nikdo se tak nemusí stydět si o pomoc prostřednictvím nadace zažádat,“ přibližuje pomoc radnice její starostka Alexandra Udženija a dodává, že správní rada nadačního fondu už schválila příspěvek prvním rodinám. Dalších třináct žádostí je ještě ve schvalovacím procesu.

Zájemci, kteří se dosud nestihli se žádostí na radnici obrátit, tak mohou učinit ještě do 15. června. Požádat o příspěvek mohou rodiče dětí, kteří mají trvalé bydliště v Praze 2, nebo jejich dítě chodí do některé ze základních škol zřizovaných městskou částí.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.06.2022 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy