Požár v Modřanech zastavil vlaky, zasáhli dobrovolníci i profesionálové

V Modřanech hořela neužívaná drážní budova, což omezilo provoz na železnici. Zásah trval od 23:12 hodin dne 29. května 2024 a zúčastnili se ho profesionální i dobrovolní hasiči. Požár zasáhl i staré pražce, naštěstí nedošlo ke zranění. Příčina je neznámá, nevznikla žádná škoda.


V Modřanech hořela dražní budova, zásah omezil provoz na železniční trati. Pražští profesionální hasiči ze dvou stanic, drážní hasiči a dobrovolní hasiči ze dvou jednotek zasahovali od 23:12 hodin dne 29. května 2024 v ulici K modřanskému nádraží v Praze 12. Hořel tam neužívaný drážní domek. V době příjezdu prvních jednotek byla budova zachvácena plameny v plném rozsahu.

Hasiči nasadili celkem šest vodních proudů a zasahovali v dýchací technice. Požár zasáhl i odložené staré pražce v kolejisti, velitel zásahu požádal o zastavení provozu na nejbližší z kolejí a omezení provozu na trati. Vlaky v místě projížděly sníženou rychlostí.

Požár se podařilo lokalizovat před půlnocí, před druhou hodinou ranní byl zcela zlikvidován. Požářiště následně hlídala jednotka hasičů HZS Správa železnic. V objektu se nikdo nenacházel, během zásahu nedošlo ke zranění. S ohledem na celkově devastovaný a neužívaný objekt nevznikla požárem žádná škoda. Příčinou je neprokázané zavinění neznámé osoby.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese