NSA vyplatí olympioniky a zimní sporty nejrychleji v historii

I přes plánované rozpočtové provizorium, které v současnosti neumožňuje vypsání nových dotačních výzev pro rok 2022, se podařilo vedení Národní sportovní agentury domluvit s Ministerstvem financí na mimořádném uvolnění 100 milionů tak, aby mohlo dojít k zajištění olympijské a paralympijské výpravy na Zimní olympijské hry 2022 v Pekingu.


„Výsledek jednání mezi Národní sportovní agenturou a Ministerstvem financí je skvělá zpráva pro všechny sportovce, ale i fanoušky. Poprvé v historii dostane Český olympijský výbor finance určené na účast sportovců na olympiádě během ledna a nikoli až na jaře, jak tomu bylo doposud. Díky tomu je ze strany státu finančně zcela zabezpečena účast českých reprezentantů na olympiádě v Pekingu,“ vysvětluje předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser.

V letech 2018 a 2014, kdy se konaly zimní olympiády v Pchjongčchangu, resp. Soči získal Český olympijský výbor dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy až v dubnu.

„Stejně jako Český olympijský výbor vyplatíme i Český paralympijský výbor a svazy zimních sportů během ledna tak, abychom finančně zajistili nejen účast našich reprezentantů na olympijských, resp. paralympijských hrách, ale celkově i jejich přípravu před olympiádou,“ upřesňuje 1. místopředsedkyně Národní sportovní agentury Markéta Kabourková a dodává: „výzvy pro Český olympijský výbor a svazy zimních sportů jsou již vypsány a finance budou rozděleny během ledna 2022.“

Dotační výzvy „Podpora národního olympijského výboru k zajištění účasti na ZOH 2022“ a „Podpora sportovních organizací svazového charakteru, které se zúčastní ZOH 2022“ jsou již vypsané a dostupné na stránkách www.agenturasport.cz v sekci „Dotační výzvy“.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy