Nový pavilon goril prodlužuje své návštěvní hodiny

O nový pavilon goril – Rezervaci Dja – je mimořádný zájem. Na základě četných dotazů návštěvníků prodlužuje Zoo Praha otevírací dobu pavilonu o dvě hodiny.


Od dnešního dne mohou lidé probádat kamerunský prales a pozorovat gorily i po uzavření areálu zoo až do 20 hodin. Rozšířené návštěvní hodiny budou platit po dobu trvání zájmu, minimálně měsíc. Gorily budou navíc poprvé k vidění také venku.

„O Rezervaci Dja je veliký zájem a sklízíme na ni ty nejlepší ohlasy. Abychom vyšli vstříc i zájemcům o pozdější návštěvu pavilonu, rozhodli jsme dočasně o jeho zvláštní otevírací době. Příslušně také prodlužujeme provozní dobu severního parkoviště,“ vysvětluje ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Skupina samic spolu s Ajabuem bude prozkoumávat i svůj velkolepý venkovní výběh.

„Od včerejška mají gorily každý den od 15 hodin otevřenou i rozlehlou vnější expozici. Za příznivého počasí tak budou lidé pozorovat rodinu goril i pod širým nebem, navíc z pohodlného hlediště,“ láká na dočasný režim kurátor primátů Jan Mengr.

Pro účely takové večerní návštěvy poslouží návštěvníkům nový vchod do zoo i pokladny bezprostředně před pavilonem. Ten se nachází přímo u autobusové zastávky Sklenářka a jen pár kroků od severního parkoviště zoo. K pavilonu se lidé během standardní otevírací doby dostanou i dvěma novými lávkami od žiraf či od tygrů ussurijských.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy