Nové servisní cyklostanice pro obyvatele Prahy 13

Městská část Praha 13 zřídila na třech místech unikátní cyklostanice, které jsou k dispozici nejen cyklistům nebo koloběžkářům, ale mohou je samozřejmě využít i maminky a tatínkové s kočárky.


Tyto stojany jsou plně vybaveny pro běžné opravy a jsou zdarma k dispozici široké veřejnosti. 

„Nové stanice jsou unikátním zařízením, kde mají obyvatelé k dispozici nářadí na běžnou opravu ať už kol, koloběžek nebo i kočárků. Všichni víme, jak jsou drobné nehody při běžných činnostech nepříjemné, a proto jsme se rozhodli tímto způsobem lidem nabídnout servisní místa,“ řekl starosta David Vodrážka

Stanice jsou vybaveny kvalitním nářadím a díly renomovaných německých a amerických značek opatřených otočnými čepy pro snadnější manipulaci, hustilkou s vyztuženou ocelovou hadic a integrovaným stojanem na kolo. Navíc je na každé z nich k dispozici QR kód s odkazy na návod na opravu či seřízení kola. 

„Jedna stanice je umístěna u frekventované cyklotrasy před radnicí Prahy 13, zatímco druhá se nachází u občerstvení v Centrálním parku. Další stanici v Britské čtvrti, lokalita Západního města, věnovala naší městské části společnost FINEP,“ uvedla místostarostka Marcela Plesníková.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.05.2022 09:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy