Nezastavila ho ani nehoda

Policisté z oddělení hlídkové služby Praha II. zadrželi cizince, který způsobil dopravní nehodu a přitom byl posilněn velkým množstvím alkoholu.




V druhé polovině října jsme v nočních hodinách přijali na linku 158 oznámení o dopravní nehodě, kdy viník nehody z místa ujel. Oznamovatel přímo viděl, jak řidič projíždějícího vozidla naboural do jeho vozu zaparkovaného v ulici Pod Klapicí v Praze 5. Poškozené vozidlo vlivem nehody následně postupně nabouralo do dalších tří zaparkovaných vozidel. Řidič po nehodě pokračoval v jízdě a to i přesto, že z jeho vozidla vytékaly provozní kapaliny a měl poškozené jedno kolo. I díky těmto stopám a spolupráci s oznamovatelem policisté vozidlo vypátrali velmi rychle. V ulici K Barrandovu byl řidič vyzván k zastavení vozidla, což mu činilo poměrně problém. Řidič se snažil ze svého vozidla následně vystoupit, ale po otevření dveří mu museli pomoct zasahující policisté. Muž se sotva udržel na nohou a proto si při prováděných úkonech rovnou sedl na zem. Provedenou dechovou zkouškou policisté na místě zjistili, že se muž před jízdou výrazně posilnil alkoholem. V dechu mu naměřili více než dvě promile alkoholu. Vzhledem k těmto skutečnostem policisté muže na místě zadrželi a převezli k lékařskému vyšetření.

Policisté událost prověřují jako trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Kristýna Zelinková- 22. října 2024 Související dokumenty Řidič pod vlivem alkoholu.mp4
Velikost souboru:85,3 MB / formát MP4



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy