Luxusní limuzíny přepravovaly nejvyšší představitele

Značka Audi poskytla předsednictví České republiky v Radě EU flotilu 10 pancéřovaných vozů Audi A8 L Security.


Značka Audi dodala Odboru dopravy chráněných osob Ochranné služby Policie České republiky na základě vítězství ve výběrovém řízení flotilu luxusních limuzín, která zajišťovala přepravu nejvyšších státních představitelů v rámci akcí pořádaných v souvislosti s českým předsednictvím v Radě Evropské unie ve druhé polovině roku 2022. O nejvyšší úroveň komfortu a bezpečnosti významných osobností evropské politiky se staraly mimo jiné pancéřované automobily Audi A8 L Security s modernizovanou technikou a atraktivním designem, který zdobí modelovou řadu A8 od konce loňského roku.

„Velmi nás těší, že značka Audi úspěšně absolvovala výběrové řízení na zajišťování přepravy nejvyšších představitelů zemí EU a dalších států v průběhu letošního českého předsednictví v Radě Evropské unie,“ říká Marcel Archleb, vedoucí divize Audi společnosti Porsche Česká republika. „Flotila vozů Audi dostála i v takto náročném provozu své pověsti bezpečných, komfortních a spolehlivých prémiových automobilů. Jsem rád, že jsme v rámci českého předsednictví EU mohli Odboru dopravy chráněných osob Ochranné služby Policie České republiky poskytnout také naše vrcholné reprezentační limuzíny Audi A8 L v pancéřované úpravě security, které jsou ztělesněním nejvyšší úrovně emocionální prémiové mobility s důrazem na zajištění maximální bezpečnosti. Zároveň jsme tím mohli ukázat v České republice nepříliš tradiční provedení Audi A8, které lze na přání dodat všem našim klientům.“

Spolupráce značky Audi s Ochrannou službou Policie České republiky proběhla k maximální oboustranné spokojenosti. Poskytnutými vozidly Audi A8 L Security byli přepravováni nejvyšší představitelé jednotlivých delegací – prezidenti, premiéři a ministři států EU 27 a přidružených zemí přizvaných k jednotlivým jednáním na nejvyšší úrovni. Flotila deseti reprezentačních limuzín absolvovala v průběhu cca tří měsíců 60 jízd o celkové délce bezmála 7000 kilometrů. Značka Audi zajistila policejnímu týmu také nepřetržitý technický servis a precizní přípravu vozidel před operačním nasazením včetně důkladného proškolení řidičů.

Modelová řada Audi A8 prošla v závěru loňského roku významnou modernizací, která se týká také pancéřovaných verzí Audi A8 L Security, jejichž konstrukce splňuje vysoké požadavky na ochranu cestujících. Pohon bezpečnostní reprezentační limuzíny zajišťuje vidlicový osmiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly ve spojení s mild-hybridní technologií (MHEV), která využívá hlavní elektrickou síť s napětím 48 V. Vyspělý pohon všech kol quattro přenáší na vozovku nejvyšší výkon motoru 420 kW (571 k). Mezi technické highlighty modernizovaného modelu Audi A8 patří prediktivní aktivní podvozek, dynamické řízení všech kol, mild-hybridní i plug-in hybridní pohony, soubor 40 pokrokových asistenčních systémů, digitální světlomety Matrix LED a zadní svítilny OLED.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy