Konflikt chtěl vyřešit pomocí nelegální zbraně

Pražští kriminalisté se zabývají případem, kdy muž cizí národnosti vystřelil nelegálně drženou zbraní do zdi při konfliktu se svým známým a poté zbraň namířil i na jednoho z obyvatelů domu v Praze 6.




Muž cizí národnosti popíjel se svým známým alkohol v restauraci v Praze 6, kdy se následně oba muži přesunuli do nedalekého bytu, kde jeden z nich bydlí. Zde se muži však nepohodli a po vzájemné slovní rozepři se jeden z nich rozhodl konflikt vyřešit pomocí nelegálně držené zbraně, kdy vystřelil do zdi. Muž po tomto incidentu vyšel na chodbu domu, kudy procházel jeden z místních obyvatelů. I na něj cizinec namířil střelnou zbraň a vyzval jej, ať jde k němu. Poškozený takto učinil, jelikož měl obavu o svůj život. Na chodbu se dostavili i další obyvatelé domu, kteří byli z celé situace v šoku. Jednomu z nich se naštěstí podařilo událost oznámit na linku 158. Muž poté přestal na poškozeného mířit, zbraň si zasunul za kalhoty a z místa odešel. Policisté, kteří byli k této události vysláni, začali po agresorovi ihned pátrat v blízkém okolí. Muž byl zadržen záhy a to hlídkou pohotovostní motorizované jednotky. Prohlídkou osoby policisté nalezli zmiňovanou zbraň. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení, kdy navíc zjistili, že muž byl již v minulosti odsouzen k trestu odnětí svobody a byl mu následně vydán příkaz k vycestování, který však nerespektoval.

Cizinec byl kriminalisty obviněn z trestného činu vydírání a nedovoleného ozbrojování. Muž byl na návrh státního zástupce umístěn do vazby. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody ve výši až osm let.

por. Kristýna Zelinková- 3. října 2024 Související dokumenty Video-vydírání se zbraní.mp4
Velikost souboru:91,1 MB / formát MP4



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy